Behçet Oktay, mezarı başında anıldı

Ankara’da 3 yıl önce beylik tabancasıyla intihar ettiği belirtilen Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire...

Ankara’da 3 yıl önce beylik tabancasıyla intihar ettiği belirtilen Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, ölümünün üçüncü yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Behçet Oktay için düzenlenen anma töreninde ilk olarak, Malatya’nın Hekimhan ilçesinde, vatandaşlar ve aile bireyleri, ölen polis müdürünün adını taşıyan caddede ellerinde Türk bayrakları ve fotoğrafları ile toplanıp ilçe mezarlığına kadar yürüdüler. Grup Oktay'ın mezarı başında dua ederken Oktay'ın kız kardeşleri Zeynep Oktay Demirci ve Şule Oktay da, ağabeylerinin mezarı başında gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Mezar başında düzenlenen anma töreni sonrası gazetecilere bir açıklama yapan Behçet Oktay’ın ağabeyi Nezih Oktay, kardeşinin karanlık güçler tarafından öldürüldüğünü ileri sürerek, Türkiye’nin değerli bir evladını yitirdiğini söyledi. Suçluların tek tek ortaya çıkarılarak, gerekli cezayı alıncaya kadar canları pahasına mücadele edeceklerini belirten Oktay, olayın, kurumsal bağlantıları olan organize bir cinayet olduğunu savundu. Nezih Oktay, "Kardeşim vatanı ve bayrağı uğrunda şehit düştü. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için canını verdi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Behçet Oktay hiçbir zaman görevden ve sorumluluktan kaçmadı, en riskli görevleri bile almaktan çekinmezdi. Oktay, karanlık güçlerce öldürülmüş bir kahramandır. Türkiye değerli bir evladını kaybetmiştir. Vatanı ve bayrağı uğruna şehit düşmüş, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için canını vermiştir." dedi.

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, 25 Şubat 2009 tarihinde Dikmen Keklikpınarı Caddesi yakınlarında park halindeki aracında, silahla intihar girişiminde bulunmuş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz