Behçet Oktay neden intihar etti?

Ankara'da gece yarısı başına bir el ateş ederek intihar eden Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'la ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülürken, Oktay'ın neden intihar ettiği de tartışılmaya başlandı. Bazı kaynaklar Oktay'ın Ergenekon'la ilişkilendirilmeye çalışıldığı için intihar ettiği belirtirken, bir başka iddia ise "bu sabah görevinden alınacağını" duyduğu şeklinde oldu. Öte yandan, Park halindeki otomobilinin içerisinde intihar eden Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intihar ederken yanında 1 kişinin bulunduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, dün gece henüz belirlenemeyen bir sebeple otomobilinin içerisinde intihar eden Oktay'ın tek başına olmadığı ve yanında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Y.'nin de olduğu kaydedildi. Mehmet Y.'nin olayın ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yalçın'a ifade verdiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Alınan bilgiye göre, intiharın ardından şimdi nedenler üzerinde çok yönlü olarak araştırma yapılıyor. Emniyet yetkilileri Oktay'a otopsi yapılacağını belirterek, intiharla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü kaydettiler. Ancak, Adli Tıp'ta yapılan ilk incelemenin ardından olayın yüzde 99 intihar olduğu netlik kazandı. Behçet Oktay'ın elinde barut izleri bulundu.

ORTAYA ATILAN 2 İDDİA

13 yıldır bu görevi yürüten Behçet Oktay'ın intiharının ardından ortaya 2 iddia atıldı. Oktay'ın son zamanlarda sürekli olarak yakınlarına "Beni Ergenekon'la ilişkilendirmeye çalışıyorlar" diyerek sıkıntılarını dile getirdiği öne sürüldü. Bu arada, bir başka iddia ise dün akşam "Bugün itibariyle görevden alınacağı ve yerine başka birinin atandığını öğrendiği" şeklinde oldu. Oktay'ın bunu hazmediğini söylediği öne sürüldü.

İSMİ ERGENEKON'UN 11. DALGASINDA GÜNDEME GELMİŞTİ

Behçet Oktay, 13 yıl önce İbrahim Şahin'in görevden alınmasının ardından bu göreve atanmıştı. Behçet Oktay'ın ismi Ergenekon'un 11. dalgasında gündeme gelmişti. Oktay'ın gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'e yakın olduğu ileri sürülmüştü. Şahin'in oluşturduğu S-1 adlı suikast timinde görev yapmakla suçlanan Elazığ Emniyeti Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek ile Antalya Özel Hareket Grup Amiri Servet Kaynak, ifadelerinde Behçet Oktay'dan gelen talimat üzerine resmi bir görev üstlendiğini düşünerek, Şahin'e özel ilgi gösterdiklerini anlatmışlardı. 11. dalgada gözaltına alınan Atabek, verdiği ifadede Behçet Oktay vesilesi ile tanıştığı Şahin'i yine onun ricasıyla aradığını söylemişti.

Reklam
Reklam

13 yıldır Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı yürüten Oktay'ın, Şahin'in Başkanvekilliği döneminde yardımcılığını yaptığı öğrenildi.

BABASI HASTANEYE KALDIRILDI

Aracının içinde yaralı olarak bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay'ın Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yaşayan babası Muhammet Oktay (78), haberi duyunca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hekimhan'da Şehit Fethi Akyüz Mahallesi'nde ziraat ilaçları bayiliği yapan kızı Zeynep Demirci ile yaşayan Muhammet Oktay, oğlunun ölüm haberini duyunca fenalaştı ve yakınları tarafından Malatya'daki bir hastaneye kaldırıldı.

Behçet Oktay'ın annesi Münüre Oktay'ın (77) 6 ay önce vefat ettiği bildirildi. Bu arada, Behçet Oktay'ın cenazesinin bugün Hekimhan'a getirilmesinin, yarın öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilmesinin beklendiği öğrenildi.

ÜSTÜN CESARET VE FERAGAT MADALYASI

1957 yılında Malatya da doğan Behçet Oktay, 1978 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, İstanbul ve Afyon da görev yaptı. 23. dönem Özel Harekat kursundan mezun olan Oktay, 1994- 1997 yılları arasında Diyarbakır da görev yaptı. 13 yıldır Özel Harekat Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Oktay, 2 erkek bir kız olmak üzere 3 çocuk babası idi. Çok sayıda takdirname sahibi olan Oktay TSK Üstün Cesaret ve Feragat ödülüne de layık görüldü.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Emekli Albay Abdülkerim Kırca'da bir süre önce Ankara'daki evinde intihar etmişti