Behzat Deresi'ndeki Toplu Balık Ölümleri Korkuttu

Tokat'ta şehir merkezinden geçerek Yeşilırmak'a dökülen Behzat Deresi'nde yaşanan toplu balık ölümleri, vatandaşları telaşlandırdı. Dereden...

Tokat'ta şehir merkezinden geçerek Yeşilırmak'a dökülen Behzat Deresi'nde yaşanan toplu balık ölümleri, vatandaşları telaşlandırdı. Dereden numune aldıklarını ve balık ölümlerinin nedeninin ortaya çıkarılması için çalışma başlattıklarını duyuran yetkililer, vatandaşlardan topladıkları balıkları yememelerini istedi.

Behzat Deresi'nin çevresinde yaşayan bazı vatandaşlar, toplu balık ölümlerinin kendilerini korkuttuğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi. Vatandaşlar, henüz ölüm sebebini bilmedikleri balıkların, suyun yoğun olduğu yerlerde birikmeye başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Tokat Halk Sağlığı Müdürü Cihat Zülfüoğulları, konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, deredeki balık ölümlerinin sebebini henüz kesin olarak bilemediklerini belirtti.

Konuyla ilgili derhal organize olarak Tarım il Müdürlüğü ve belediye ile irtibat kurduklarını kaydeden Zülfüoğulları, "Dereden balık toplayan kişilerin ellerindeki balıkları geri aldık, dereyi koruma altına alarak halkımızı dereden uzak tutmaya çalışıyoruz. Balıkların kesin ölüm sonuçları için numune alarak tahlil etmeye başladık. Tahlil sonucunda balıkların kesin ölüm sebebi konusunda bilgi sahibi olacağız. Bu nedenle Tokat’ta yaşayan vatandaşlarımız ricamız, dereden balık toplayarak yemesinler. Zaten şehir içerisinden geçen dere sağlıklı değildi, balık tutup yemek sakıncalıydı. Fakat böyle bir olaydan sonra kesinlikle çok daha tehlikeli.” dedi.

Yaklaşık 45 yıldır Tokat'ta yaşadığını dile getiren Lütfi Yılmaz adlı vatandaş ise “Ben bu güne kadar bu derede ne bu kadar balık, ne de bu şekilde ölüm gördüm. Bu dereden balık tutup yiyen çok sayıda insan var. Fakat bu manzarayı gördükten sonra bir daha buradan balık yenileceğini sanmıyorum. Burada oluşan balık ölümleri Tokat insanını ziyadesiyle üzdü. Bu ölümlerin biran önce sebebinin bulunması ve durdurulması için gerekli çalışmalar yapılmalı, halk uyarılmalı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: