Beit Hillel Sinagogu'nun Restorasyonu-Türkiye Musevileri Hahambaşı Haleva, İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Kocaoğlu'na Sinagogun Restorasyonprojesi Için Teşekkür Ziyaretinde Bulundu

İZMİR (A.A) - Türkiye Musevileri Hahambaşı İzak Haleva'nın, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Beit Hillel Sinagogu'nun restorasyon projesi için teşekkür

İZMİR (A.A) - Türkiye Musevileri Hahambaşı İzak Haleva'nın, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Beit Hillel Sinagogu'nun restorasyon projesi için teşekkür ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Musevileri Hahambaşı İzak Haleva, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye Musevi Cemiyeti Başkanı Sami Herman ve İzmir Musevi Cemaati Başkanı Jak Kaya da hazır bulundu.

Hahambaşı Haleva, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Beit Hillel Sinagogu'nun restorasyon projesi için teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Başkan Kocaoğlu da İzmir'in tarihin farklı evrelerinde her kültüre, inanca ve dile kapısını açan bir kent olduğunu belirterek, "İzmirliler olarak, bu özelliğimizle gurur duyuyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 29,5 milyon liralık kamulaştırma desteğinin yanı sıra personel ve malzeme desteği de verdiği tarihi Agora bölgesi ile sinagoglar ve çevresinin, rehabilite edilerek Kemeraltı Çarşısı ile bütünleşmesi sağlanacak.

Büyükşehir belediyesi, bölgede bulunan sinagoglardan Beit Hillel Sinagogu için de röleve, restitüsyon, restorasyon ve mühendislik projelerini hazırladı. İhale sürecinde olan bu çalışmayla yapı, müze olarak hizmete açılacak.

Muhabir: Emre Umurbilir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: