Bekir Ağalar Konağı’nın Temeli Atıldı

Çubuk’un önemli tarihi yapılarından biri olan ve 1933 yılında Atatürk’ün ilçeye gelişinde bir süre konakladığı...

Çubuk’un önemli tarihi yapılarından biri olan ve 1933 yılında Atatürk’ün ilçeye gelişinde bir süre konakladığı söylenen ‘Bekir Ağalar Konağı’nın aslına uygun inşa edilmesi için proje hazırlandı. Hazırlanan proje kapsamında konağın temeli atıldı.

Ankara Valiliği’nin katkıları ile Çubuk Belediyesi tarafında kamulaştırılan Bekir Ağalar Konağı’nın arazisine ilçenin tek kent müzesinin yapılacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, konağın proje çalışmalarının hazırlanarak ihale edildiğini ve temelinin atıldığını belirtti. Yapılacak Kent Müzesi'ne Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in büyük katkısı olduğunu aktaran Özden, "Bekir Ağalar Konağı eski Ankara evlerinin özelliklerini taşıyan bir konak. Şu anda bu özelliklerde başka bir konak yok. Sayın Valimiz Alaaddin Yüksel Bey ile görüştük ve İl Özel İdaresi’nin 1 trilyon 299 milyon TL’lik katkısı ile bu projeyi hayata geçireceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Konağın daha önce hazırlanan rölöve projesinin ardından ihale edildiğini ifade eden Başkan Özden, "Konağın önceki yıllarda hazırlanan bir rölöve projesi vardı. Biz de aslına uygun yapılacak şekilde restorasyon ve rekonstrüksiyon projesini hazırladık. İl özel idaresinin de desteğiyle inşaata başladık. İnşallah 270 gün gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanacak." diye konuştu.

Yapılacak müzede 1402 Ankara Savaşı dahil ilçede ne kadar değer varsa o değerlerin sergileneceğini vurgulayan Başkan Özden, yapılacak proje hakkında da şunları söyledi: "Konak bodrum, zemin, birinci ve cihannuma katlarından oluşacak. Özel bir bina olduğu için betonarme sistem kullanılmayacak. Eski Ankara evlerinde olduğu gibi aslına uygun taş ve ahşap işçiliği ile yapılacak. Bodrum katta toplantı alanı, fuaye alanı ve depolardan oluşacak. Zemin kat ve birinci kat ise sergi salonlarından oluşacak. Bir de Ankara evlerine özgü cihannuma katı olacak."

İnşaat ile ilgili verilen bilginin ardından kesilen kurban ve yapılan dualar eşliğinde ‘Bekir Ağalar Konağı’nın temeline ilk harç Başkan Özden tarafından atıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz