Bekir Bozdağ Somali'ye Gidiyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'de Cumhurbaşkanı seçilen Hasan Şeyh Mahmud'un pazar günü yapılacak yemin törenine...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'de Cumhurbaşkanı seçilen Hasan Şeyh Mahmud'un pazar günü yapılacak yemin törenine katılmak için Somali'ye gidiyor.

Türkiye'yi temsilen yemin törenine katılacağı öğrenilen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın özel bir uçakla Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gideceği belirtildi. Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımların koordinasyonundan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Somali'deki yemin töreninin ardından yeni Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüşmesi de bekleniyor.

Reklam
Reklam

Daha önce Başbakan Erdoğan'ın eşi ve kızı ile birlikte kalabalık bir heyetle ziyaret ettiği Somali'ye bu ziyaretin ardından Türkiye büyük bir yardım kampanyası başlatmıştı. Somali'deki açlık ve yoksulluğun dünya kamuoyuna taşınmasında Türkiye'nin büyük katkısı olurken, Türkiye ayrıca başkent Mogadişu'da ilk büyükelçilik açan ülke oldu.

Bekir Bozdağ'ın da sık sık ziyaret ettiği Somali'ye Türk Hava Yolları uluslararası uçuş başlatan ilk havayolları olmuş, TİKA tarafından da Mogadişu Havaalanı’nın uluslararası uçuşlara güvenli hale getirilmesi için teknik altyapı çalışmaları yapılmış, etrafı tel örgülerle çevrilmesi projesi hayata geçirilmişti. Ayrıca, Kızılay başta olmak üzere sivil toplum örgütleri de Somali'ye yönelik yardım faaliyetleri geçekleştiriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: