Bekir Bozdağ: 'Yüce Divan' kararını ancak mahkemeler verir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Yüce...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Yüce Divan'da yargılanmak istenmesiyle ilgili kararın ancak mahkeme tarafından verilebileceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı arasında imzalanan ağaçlandırma seferliği projesi kapsamındaki protokolün imza törenine katıldı. Bozdağ, cami, Kur'an kursu ve mezarlıkların ağaçlandırılması amacıyla gerçekleştirilen toplantı sonunda gündeme ilişkin soruları cevapladı. Geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine konulan İlker Başbuğ’un Yüce Divan'da yargılanmak istenmesiyle soruya karşılık Bozdağ, tutuklama kararının kendilerini de üzdüğünü söyledi. Bu konuda detaylı bir bilgiye sahip olmadığının altını çizen Bozdağ, kendilerinin de gerçeklerin ortaya çıkmasını istediklerini belirtti. Yüce Divan'da yargılanma konusunun hukuki bir işlem olduğunu kaydeden Bozdağ, bu konuda bir değerlendirme yapmayı doğru bulmadıklarını ifade etti. Bozdağ, değerlendirmeyi mahkemelerin yapacağını kaydetti.
Bugün başlayan KCK operasyonlarıyla ilgili soruya da Bozdağ, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığı cevabını verdi. Suç işlendiğine dair bilgi, belge, takip varsa bunlarla ilgili soruşturmanın gerektiğini ifade eden Bozdağ, detaylı bilgileri aldıktan sonra değerlendirme yapabileceğini söyledi.
19 Mayıs törenleriyle ilgili de Başbakan Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazısının idari bir yazı olduğunu hatırlattı. Önemli olanın 19 Mayıs'ın statlarda kutlanması olmadığını belirten Bozdağ, önemli olanın 19 Mayıs ve sonuçlarının olduğunu ifade etti. Özde değişikliğin olmadığının altını çizen Bozdağ, kutlamaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz