Bekir Efendiler Konağı’na 50 Bin Tl Hibe

Kırşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından '3 yıl da 300 eser' proje programına hazırlanan 'Geçmişten...

Kırşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından '3 yıl da 300 eser' proje programına hazırlanan 'Geçmişten Geleceğe Miras Bekir Efendi Konağı' projesi Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 50 bin TL hibe desteği kazandı.

Kırşehir Belediyesi temel belediye hizmetleri yanında kentin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerini korumayı temel alan projelerleri halkın hizmetine sunmaya devam ediyor.

Kırşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından '3 yıl da 300 eser' proje programına hazırlanan 'Geçmişten Geleceğe Miras Bekir Efendi Konağı' projesi Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 50 bin TL hibe desteği kazandı. Kırşehir merkez Kayabaşı Mahallesi, Bekir Efendiler Sokağı 1154 ada 3 parsel de yer alan konak; 1900 yılında Bekir Efendi tarafından yaptırılmış, sahip olduğu mimari özellikler ve süsleme bezemeleri ile günümüze ulaşabilmiş nadir eserlerden birisi olarak göz dolduruyor. Yapının özgün mimari programı ve bünyesinde bulunan ahşap işçilik eserleri zamanın kültürü ve sivil mimarisi hakkında önemli bilgi ve detaylar veriyor.

Reklam
Reklam

Kabul gören proje ile zaman içerisinde gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapılmayan Bekir Efendiler Konağı’nın restorasyon projesi yapılarak özgün kimliğine kavuşturulması ve Kırşehir Evi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: