Bekir Kara ve 12 fotoğraf dostu anılıyor

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Şube Başkanı A. Basri Baş,...

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Şube Başkanı A. Basri Baş, 16 yıl önce geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren gazeteci merhum Bekir Kara’yı ve 12 fotoğraf dostunu bir kez daha rahmetle andıklarını söyledi. Baş, “Derneğimizin başkanlığını yaptığı sırada ölen Bekir Kara ve 12 fotoğraf dostu yüreğimizde yaşıyor” dedi.
ASGD Adana Başkanı A. Basri Baş, yaptığı açıklamada, merhum Bekir Kara’nın yaşamını yitirdiği sırada derneklerinin Adana Şube Başkanı olduğunu hatırlatarak, onu bir kez daha rahmetle andıklarını, kazada yaşamını yitiren fotoğraf dostlarının ailelerine ve yakınlarına sabır dilediğini ifade etti.
Baş, ”Merhum Bekir Kara, 19 Kasım 1995 tarihinde Kapadokya’ya gitmek üzere fotoğraf dostu AFAD üyeleriyle güzel fotoğraflar çekme dileğiyle yola çıkmıştı. Ancak gece yarısı saat 01.45 sıralarında gelen bir haber hepimizi yasa boğdu. Trafik canavarına yakalanan meslektaşımız Bekir Kara ve 12 fotoğraf dostu arkadaşımız yaşamını yitirdi. Tam 16 yıl oldu. Anısı ve anıları her zaman yüreğimizde yaşayacak.” diye konuştu.
Baş, ASGD olarak Merhum Bekir Kara’nın adını yaşatmak için 12 yıl boyunca gazeteler arası futbol turnuvası yaptıklarını kaydedip, anısını devam ettirmek için yeni bir arayış içinde olduklarını söyledi. Adana’nın Pozantı İlçesinde, bulundukları otobüsün arkadan bir kamyonun çarpmasıyla şarampole yuvarlanması sonucu Bekir Kara ile birlikte AFAD üyeleri Ümit Sağlamçelik, Cem Yağan, Fatma Akalın, Remzi Dağlık, Haluk Dağlık, Fatma Serttaş, Halil Gök, Ramazan Aydın, İnayet Tolunay, Özgen Özgenal, Kerem Akşen ve Utku Acar yaşamını kaybetmiş ve çok sayıda AFAD üyesinin de yaralanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz