Bekle beni Afrika!

Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş, kendine hedef olarak 2010'daki Dünya Kupası'nı belirledi. Futbolcu, Euro 2008'de mahrum kaldığı ay-yıldızlı formaya ulaşmak istediğini söyledi

Serdar Kurtuluş... 19 yaşında Beşiktaş formasını giydi, ilk geldiği sene sağ bek olmasına rağmen ön liberoda harikalar yarattı. Onu keşfeden eski hocası Jean Tigana bir basın toplantısında, "Onun sakatlanmaması için Allah'a dua ediyorum" açıklamasını yapmıştı. Geçen sezon da Ertuğrul Sağlam'ın sağ bekteki kozuydu. Fakat yaşadığı sakatlık, onun futbol arenasındaki yeni başladığı şovuna ara vermesine neden olmuş ve kendini bizlere unutturmuştu.

Reklam
Reklam

‘Eski gücüme yaklaştım'Fakat Beşiktaş taraftarları onu unutmamış, kendilerine ait internet sitelerinde "Serdar Kurtuluş nerede?" başlıklı forumlar açmıştı. Biz de bu soruyu siyah-beyazlılar adına Serdar Kurtuluş'a sorduk:
Buradayım, hiç bir yere gitmedim ve dönüşüm Beşiktaş'a ilk geldiğim sene gibi olacak. Geçtiğimiz sezon yaşadığım sakatlık beni hem fiziksel, hem de manevi olarak çok etkiledi. Şu an eski gücüme yaklaştım sayılır. Sezon başını sabırsızlıkla bekliyorum."
İlk hedefi olan Beşiktaş formasına kavuştuğunu, sırada Milli Takım'ın bulunduğunu söyleyen Serdar, "Sakatlığım olmasaydı belki Euro 2008'de forma giyebilirdim. Milli Takım'daki eksiklikler yüzünden benim gibi bir sağ beke ihtiyaç olduğunu düşünüyordum. Turnuvadaki diğer ülkelerin sağ beklerine baktığım zaman benim onlardan aşağı kalır bir yanım olmadığını gördüm. Üzülmüyorum çünkü sırada Dünya Kupası var ve ben Güney Afrika'ya gideceğim" diye konuştu.
Verilen her görevi yapabileceğini de söyleyen Serdar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben sadece ön libero ve sağ bek değilim. Belki beni ileride stoper olarak da seyredebilirsiniz."

Reklam
Reklam

Önce idman sonra gezinti Avusturya kampında ilk haftayı tamamlayan Beşiktaş'ta, futbolcular dünü tek idmanla geçirdi. Öğleden sonra izinli olan siyah - beyazlı futbolcuların bir kısmı gezmeye çıkarken, diğerleri ise otelde kalmayı tercih etti. Oyuncular, sabah yapılan çalışmada kondisyona dayalı düz koşu yaptı. Saint Johann maçında sakatlanan Rıza ve hafif ağrıları bulunan Holosko, Uğur, Mehmet ve Tuna, çalışmada yer almadı. Sol üst baldırında ağrıları olan Serdar Özkan ise takımdan ayrı çalıştı. Kent merkezinde bulunan Türk lokantasında yemekleri Aydın Karabulut ısmarladı.