Bekmez: Erzurum'da Yatırımcının Önünü Açacak Projeler Geliştirilmeli

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, kış turizminin merkezi konumundaki...

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, kış turizminin merkezi konumundaki Erzurum’da yatırımcıya uygun altyapı oluşturulamadığını, bu anlamda ciddi projeler için altyapı oluşturulması gerektiğini söyledi.

İş dünyası tarafından düzenlenen fuarların yanı sıra kayak merkezleri ile kayak malzemesi üretim tesislerinde de incelemelerde bulunmak üzere Avusturya ve Almanya’ya ziyaretinden dönen MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ve beraberindeki 20 kişilik heyetle yurda döndü.

Reklam
Reklam

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Bekmez, Erzurum’da yatırımcıya uygun altyapı oluşturulamadığına dikkat çekti. Bekmez, "Avusturya ve Almanya’ya gezi düzenledik. Avusturya’da kış turizmi potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu gördük. Az nüfusuna rağmen kış turizminden 15 milyon dolar gelir elde ediyorlar. Orada büyük ve 5 yıldızlı oteller yerine çok sayıda butik oteller mevcut. Ayrıca kış turizmi için kayak malzemeleri üretip pazarlıyorlar." dedi.

Erzurum’da 5 yıldızlı otel hegemonyasını kırmak istediklerini hatırlatan Bekmez, "Butik otel projelerimiz var. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Avusturya’da küçük dağlar olmasına rağmen çoğu değerlendirilmiş. Palandöken’de ve şehir merkezinde küçük oteller yapmalıyız. 20 odalı, 50 odalı otellerimiz olmalı. Bunun yanında 5 yıldızlı ve diğer büyük otellerde elbette olmalıdır. Biz hepsi olsun diyoruz." diye konuştu.

Sınır ticaretin önemine de değinen Bekmez, "Konumumuz itibarıyla çevre ülkelere yakınız. İran’la önemli ticaretler yapabiliriz. Türkiye-İran işbirliği yapan çok sayıda kişi var. Van’da 650 kişi sınır ticareti yaparak para kazanıyor. Bu işbirliklerini, ticareti Erzurum’a da yansıtabiliriz.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: