Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi'nde Banvit, Anadolu Efes'i 82-76 yendi.

Beko Basketbol Ligi'nde Banvit, Anadolu Efes'i 82-76 yendi.

Karşılıklı basketlerle geçilen ilk dakikaların ardından Banvit, Erkan, Stimac, Simmons ile 4. dakikada 8-2 üstünlük yakaladı. Farmar ve Erkan'nın basketleriyle ilk beş dakika, Banvit'in 10-5 üstünlüğüyle geçildi. Banvit'in top kayıplarını Sinan ve Kerem Gönlüm ikilisinin basketleriyle değerlendiren Anadolu Efes, çeyreğin son dakikasına girilirken farkı, 2 sayıya kadar (15-13) indirdi.

Davis, Simmons ve İzzet'ten gelen basketler de Banvit'te skora katkı yaparken ilk çeyrek, son saniyede Mejia'nın attığı 3 sayılık basket sayesinde Banvit'in 20-13 üstünlüğüyle tamamlandı.

Reklam
Reklam

İkinci periyot, Banvit'ten Stimac, Serkan, Anadolu Efes'ten Vujacic ve Kerem Gönlüm'ün sayılarıyla başladı. 12. dakika, 24-17 Banvit'in üstünlüğüyle geçildi. Sert savunmasını hücumlarda Mejia, Davis ve Stimac'ın basketleriyle destekleyen Banvit, 14. dakikada farkı, 7 sayıya (30-23) çıkardı. Banvit, Lucas ve Serkan ikilisinin sayılarıyla 17. dakikaya 35-28 önde girdi.

Savanovic, Semih, Vujacic ve Sinan ile pota altını iyi kullanan Anadolu Efes, Farmar ve Lucas'ın ard arda attığı sayılarla devreyi 41-37 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 3. periyotuna iyi savunma yaparak başlayan Anadolu Efes, Savanovic ve Semih ile basketler buldu. 23. dakika, konuk takımın 50-46 üstünlüğüyle geçildi. Banvit, Mejia, Stimac ve Davis ile basketler bularak 25. dakikada eşitliği (52-52) yakaladı.

Anadolu Efes'in Barac ve Farmar ile bulduğu sayılara Banvit, Davis, Stimac, Mejia, İzzet ve Serkan'ın sayılarıyla cevap verdi. Banvit, son periyota 61-60'lık skorla önde girdi.

Son periyota Banvit, Mejia ve Lucas'ın basketleriyle başladı. 32. dakika, 66-60 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Banvit'in basketlerine Semih, Kerem Gönlüm ve Farmar ile cevap veren Anadolu Efes, 33. dakikada eşitliği (66-66) yakaladı. Banvit son iki dakikaya 76-72 önde girdi. Banvit, maçın sonuna kadar oyun kontrolünü elinde tutarak karşılaşmayı, 82-76 kazandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Pesen / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz