Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı, bu hafta deplasmanda...

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı, bu hafta deplasmanda oynayacağı Mersin Büyükşehir Belediyesi maçından, galibiyetle ayrılmak istiyor.

Basketbolda ‘Güney Derbisi’ olarak adlandırılan bu önemli karşılaşma öncesi galibiyet hesapları yapan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı, rakibini yenerek rahat bir nefes almak istiyor. Ligde 23 puan ve 11. sırada bulunan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı, aynı puana sahip olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’nı yenerek puan cetvelindeki yerini korumak istiyor. Çalışmalarını bu doğruda sürdüren Gaziantep temsilcisi Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı, Cumartesi günü Mersin Edip Burhan Spor Salonu’nda oynayacağı maçı kazanmak istiyor. Geçen hafta kendi sahasında TED Ankara Kolejliler maçını kaybeden ve önemli bir avantajı da beraberinde yitiren mavi-beyazlı takımda sakatlığı geçen Yunus ile yeni transfer Dylan Page de Mersin maçında sahada olacak. Mavi-beyazlı takımda dizinde menüsküsü bulunan Hakan Demirel ise bu maçta forma giyemeyecek.

Reklam
Reklam

Mersin Büyükşehir Belediyesi maçı ile TED Ankara Kolejliler maçı mağlubiyetini telafi etmek istediklerini ifade eden Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Menajeri Boray Dai, “Bizim öncelikle alt sıralardan kurtulmamız lazım. Bu maç da onlardan birisi. Mersin maçını kazanıp kendimizi daha rahat hissetmemiz gerekiyor. Bizim ve rakip açısından çok önemli bir maç. Az hata yapan takımın kazanacağı bir karşılaşma olacak. Umarım bunu biz başarırız” dedi.

Beko Basketbol Ligi’nin İspanya’dan sonra Avrupa’nın en kaliteli ligi olduğuna dikkat çeken Dai, “Bu da ligdeki maçların zorluk derecesini arttırıyor. Çok kaliteli ve çekişmeli maçlar oynuyoruz. Şuanda ligde ilk 6 takımı saymazsak diğer takımlar birbirlerine denk. Biz bir Gaziantep takımı olarak Avrupa’nın en iyi ikinci basketbol liginde kentimizi temsil ettiğimiz için gururluyuz. Taraftarlarımıza ve bizi destekleyenlere böyle bir lig izletmekten mutluluk duyuyoruz. Biz sezon başında da söylediğimiz gibi bu sezon ligde önce kalıcı olmak istiyoruz. Tüm hedefimizi bu yöne odakladık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı, ligde 5 galibiyet, 15 mağlubiyet alarak, 23 puanla 11. sırada yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: