Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi'nde TED Ankara Kolejliler, sahasında Banvit'e 81-76 yenildi.

Beko Basketbol Ligi'nde TED Ankara Kolejliler, sahasında Banvit'e 81-76 yenildi.

Banvit, karşılaşmaya sert savunma yaparak başlarken, rakibine 3 dakika boyunca sayı atma şansı tanımadı. Hücumda da Davis, Meija ve Bajramovic ile etkili olan konuk ekip, 3. dakikayı 7-0 önde geçti. Caner ile karşılaşmadaki ilk sayılarına ulaşan TED Ankara Kolejliler, Stanojevic ve Woodside'ın skora katkı yapmasıyla 5. dakikada farkı 3 sayıya (6-9) indirdi. Özellikle Davis ile pota altını etkili kullanan Banvit, 7-2'lik seriyle 7. dakika içinde farkı yeniden (8-16) açtı. Takım halinde iyi hücum etmeye devam eden Banvit, oyundaki üstünlüğünü sürdürdü ve ilk çeyreği 22-13 önde geçti.

Reklam
Reklam
  1. periyoda TED Ankara Kolejliler çok etkili girdi. Yaptığı sert savunma sonrasında aldığı ribaundları hızlı hücumlarla değerlendiren evsahibi takım, yakaladığı 8-1'lik seriyle 14. dakikada farkı 2 sayıya kadar (21-23) indirdi. Meija'nın basketiyle hücumdaki sıkıntısına son veren Banvit, Serkan ve Veysel'in art arda basketleriyle rakibine 8-2'lik seriyle karşılık verdi ve 16. dakika içinde 31-23'lük skorla farkı yeniden 8 sayıya çıkardı. Rakibinin üst üste hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Banvit, soyunma odasına 36-28 önde gitti.

  2. çeyreğe iyi başlayan taraf yine TED Ankara Kolejliler oldu. Penny ile dış atışlardan, Stanojevic ile de pota altından basketler üreten başkent temsilcisi, 13-4'lük seriyle 24. dakika içinde ilk kez öne (41-40) geçti. Yaptığı tam saha baskı sonrasında kaptığı topları sayıya çeviren Banvit, 7-0'lık bir seri yakaladı ve 26. dakikada yeniden 6 sayılık (41-47) üstünlük kurdu. Art arda top kayıpları yapan rakibi karşısında Serkan ile sayılar bulan Banvit, 28. dakika içinde farkı çift haneli (43-54) sayılara taşıdı. Özellikle Murat'ın basketleriyle oyundan kopmayan Ankara ekibi, 10-2'lik bir seri daha buldu ve periyot 56-53 Banvit lehine sonuçlandı.

    Karşılıklı basketlerle başlayan final periyodunda, serbest atış çizgisinde yüksek yüzde yakalayan Banvit, 33. dakikaya 63-59 önde girdi. Her iki takımın da savunmada başarılı bir görüntü sergilediği bu dakikalarda, takımlar faul çizgisinden sayılar üretti ve 36. dakika 69-67 Banvit üstünlüğüyle geçildi. Son bölümde rakibine oranla hücumda daha organize bir oyun sergileyen Banvit, Bajramovic'in basketleriyle 7-0'lık seri bularak son 1,5 dakikaya 76-67 önde girdi. Kalan sürede rakibinin öne geçme çabalarına izin vermeyen Banvit, karşılaşmadan 81-76 galip ayrıldı.

    Muhabir: Buğra Ersavaş

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: