Beko'dan sermaye artırımı

İSTANBUL (İHA) - Beko Elektronik, Yönetim Kurulu toplantısında 400 trilyon TL'lik kayıtlı sermaye tavanına sahip şirketin 87 trilyon TL çıkarılmış sermayesinin 15 trilyon TL'lik artışla 102 trilyon TL'ye çıkarılmasına karar verdi.

Şirketten yapılan açıklamada, sermaye artırımının XV. tertip olarak yapılmasına, SPK'nın seri:1, no: 26 sayılı tebliği uyarınca artış için pay sahiplerinin yeni pay alma haklarının kısıtlanmasına, yapılan bu sermaye tezyidi dolayısıyla çıkarılacak hisse senetlerinin yurt dışında yerleşik yabancı yatırımcılara tahsis edilmek suretiyle ve primli olarak satılmasına karar verdiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Şirket, hisse senetlerinin satış fiyatının "Book-Buildin" (Ön Talep Toplama) metodu ile tayin edilmesine, bu metot uyarınca, yurtdışındaki yatırımcılardan alış fiyatları ve taleplerin toplanarak her bir fiyat ve talebin değerlendirilmesi suretiyle bir fiyat aralığı oluşturulmasına, yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara yapılacak tahsisli satışa aracılık etmesi için Deutche Bank AG ve Bender Menkul Değerler A.Ş. ile çalışılmasına karar verirken, hesaplama yöntemi ile ilgili bilgilerin ve fiyatın SPK'ya bildirilmesi, sermaye artırımı ve hisselerin tahsisli satışına ilişkin olarak gerek SPK, gerek Takasbank, gerekse İMKB ve ilgili sair yurt içi ve yurt dışı mercilere gerekli başvuruların yapılması, dokümanların hazırlanmasına, satış izahnamesinin ilanların ve söz konusu olacak diğer beyanların ve belgelerin onaylanması ve diğer her türlü işlemler için şirket yönetiminin yetkili kılınması kararlaştırıldı.