Bel Beton, 12 milyon 500 bin dolara özelleştirildi

Ankara Büyükşehir Belediye şirketlerinden Bel-Beton AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesine ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi kararı...

Ankara Büyükşehir Belediye şirketlerinden Bel-Beton AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesine ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bel Beton'un, hisselerinin tamamı için 12 milyon 500 bin dolar teklifi veren Genç İnşaat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti'ye satılmasına karar verildi.

Kararda Bel-Beton AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesine ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonunun 13.01.2012 gün ve 117 sayılı raporu Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.01.2012 tarihli toplantısında okunduğu belirtilerek, satışın gerçekleşmesinde herhangi bir sakıncanın bulunmadığını ve gerekli rekabetin sağlandığı, Rekabet Kurumu 22.12.2011 tarih ve 1393 sayılı yazısında belirlenmiş olduğu tespit edildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Konu üzerinde yapılan görüşmeler sonucunda; Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 17.10.2011 tarih ve 2991 sayılı Kararı gereğince Belbeton Beton Elemanları Sanayi ve Ticaret AŞ (Belbeton AŞ) hisselerinin 4046 sayılı Kanuna göre blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine karar verilmiştir. Bu karar neticesinde 08.12.2011 tarihinde Belediye Encümeni tarafından Belbeton AŞ'nin şirket hisselerinin blok satış sureti ile özelleştirme ihalesi yapılmıştır. İhale; kapalı zarfla teklif alma, pazarlık görüşmeleri, açık arttırma usulü ve nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ihalede, şirket hisselerinin tamamı için en yüksek teklif olan 12.500.000 $ (Onikimilyonbeşyüzbin ABD Doları) teklifi ihaleye katılan Genç İnşaat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. vermiştir.

Belediye Encümeni 08.12.2011 tarih ve 1660 sayılı Kararı ile; Belbeton Beton Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin, blok satış yöntemi ile özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi veren Genç İnşaat Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti.'ne ihale şartnamesi çerçevesinde peşin bedelle satılmasına karar verilmiştir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz