Bel Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmanıza Yardımcı 8 Mükemmel Yiyecek

Belimizin etrafındaki yağ simidi pek çok kişinin kabusu. Bundan kurtulmanız için yapmanız gereken aslında çok basit: Doğal açlığa karşı savaş açmak! Doğru zamanda doğru yiyecekleri yerseniz bu savaşı siz kazanırsınız. Yine de özellikle karın bölgesindeki yağlardan kurtulmanın çok zor bir süreç olduğunu unutmayın.

Sarımsak

Bu mucize yiyecek hem doğal antibiyotik özelliğine sahip olup kan şekerinizi düzenler. Ayrıca yağ hücreleri tarafından iştahı düzenleyen leptin hormonuna karşı hassasiyet uyandırır. Metabolizmayı da hızlandırdığını unutmayalım. Günlük öğünlerinize biraz sarımsak ekleyin ve etkisini görün.


Yeşil Çay

Yeşil çay, son zamanlarda oldukça popüler. Bu mucize çay sadece bel bölgenizi inceltmekle kalmıyor aynı zamanda vücuttaki şişkinliği de azaltıyor. İçindeki kateşin sayesinde özellikle bel bölgesindeki yağı azaltıyor.

Reklam
Reklam

Muz

Potasyum açısından zengin olan muz hem hazır yiyeceklere karşı daha dayanıklı olmanızı sağlıyor hem de metabolizma hızınızı artıyor. Bu sayede bel bölgenizdeki yağları da azaltmaya yardımcı oluyor. - - - - - -

Nane

Bir bardak sıcak suya bir yemek kaşığı bal, bir tutam biber ve biraz nane yaprağı koyup içerek bel bölgenizdeki yağların çözülmesini sağlayabilirsiniz. Bal ve biber, yağları yakmanıza, nane ise karnınızı rahatlatmaya yardımcı olur. Metabolizma hızınızı da artırması cabası.


Tarçın

Kahvaltıdan ve yatmadan önce bir bardak suya koyacağınız yarım yemek kaşığı toz tarçın ve bir yemek kaşığı bal karışımını içerek yağlarınızdan daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.


Karpuz

Bünyesinde yüzde 82 oranında su barındıran karpuz sayesinde açlığınızı bastırabilirsiniz. Zengin C vitamini içeren karpuz, karın bölgenizdeki istenmeyen yağlardan kurtulmanızı sağlayacak en sağlıklı yiyeceklerden biridir.


Elma

Günde 1 adet elma yiyerek karın bölgenizdeki yağların daha hızlı bir şekilde kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Muz gibi içerisinde potasyum barındıran elma size tok tutmaya yarayacaktır. - - - - - -

Reklam
Reklam

Omega-3 İçeren Yiyecekler

Ceviz, keten tohumu ve balıklar, Omega-3 içerir. Araştırmalar sonucunda bu yiyeceklerin vücuttaki şişkinlikleri azalttığı görülmüştür ve Omega-6 içeren yiyeceklerin miktarını azaltıp, Omega-3 içeren yiyecekleri daha çok tüketmek vücudunuza iyi gelecektir. Karın bölgenizdeki yağları eritmek için bu yiyecekleri tercih etmelisiniz.

BONUS: Açlık Krizlerini Ortadan Kaldıracak 10 Sağlıklı Atıştırmalık