Bel Fıtığı Şikayeti Olanlar Ameliyatsız Sağlığına Kavuşuyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bel fıtığı hastaları ameliyat olmadan sağlığına kavuşuyor. Algoloji...

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bel fıtığı hastaları ameliyat olmadan sağlığına kavuşuyor. Algoloji Bilim Dalı tarafından Sivas'ta ilk kez uygulanan bu tedavi yönteminde bel fıtığı hastaları ameliyat olmadan baskı yapan disklerin yakılarak küçültülmesi ile hastalıktan tamamen kurtulabiliyor.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Caner Mimaroğlu, yeni tedavi yöntemi hakkında bilgi verdi. Mimaroğlu, işlemin sinirlere baskı yapan disklerin içerisine girerek baskı yapan diskleri yakmak suretiyle baskıyı ortadan kaldırmaya yönelik bir uygulama olduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Yöntemi, bel fıtıklarında ameliyatsız bir şekilde yeni bir elektrotla diskin içerisine girdikten sonra diskin çıkmış kısımlarını küçülterek baskısını yok etmeye dayalı bir tedavi şekli olarak açıklayan Caner Mimaroğlu, "Bölgemizde ilk defa yapılıyor. Türkiye’de ve dünyada da yeni başlayan bir yöntem. Şu anda şehrimizde yapılmakta ve disk hastaları kapalı sistemde açık cerrahi uygulanmadan ameliyat edilmektedir." ifadesini kullandı.

"HAFTADA 10 HASTA TEDAVİ ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Prof. Dr. M. Caner Mimaroğlu, uygulanmaya başlayan yeni yöntem ile hastaların bel fıtığı probleminden tamamen kurtulduğunu belirterek, "Bu tür hastalarımızda genelde bel ve bacak bölgelerinde şiddetli ağrılar oluyor. Bu uygulama ile bu tür şikâyetler tam anlamıyla ortadan kaldırılmış oluyor. Hastalarımız ameliyatın ardından sinirlerin düzelmesiyle birlikte tamamen rahatlıyor, rahat yürüyor, rahat uyuyor ve rahat oturuyor. Bölümümüzde bu tür hastalar randevu alarak tedavi olabilirler. Şu anda hastalara yeteri derecede müdahale edebilecek durumdayız. Haftada 10 hastaya kadar bu uygulamayı yapmayı düşünüyoruz. Zaten bölgede ve Sivas’ta daha öncede benzer girişimler yapmaktaydık." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ÜCRETSİZ TEDAVİ YAPILIYOR

Türkiye çapında her bölgeden hasta geldiğini, Antalya, İstanbul gibi bölgelerden de çok fazla hastaları bulunduğunu kaydeden Prof. Mimaroğlu, şunları kaydetti: "Bu tür hastaları Sivas’a çekmeyi amaçlıyoruz. Avantajlı tarafımız ise çevre illerde bu yöntemin olmaması. En yakın uygulama Ankara’da tek bir merkezde yapılıyor. Orada da sıra fazla olduğundan her hasta rahatlıkla ulaşamamaktadır. Hastalarımız hiçbir ücret ödemeden, tamamen bütün masrafın SGK tarafından karşılandığı, özel hastane rahatlığında bu yöntemden yararlanabilirler. Şuanda hastaların çok büyük bir ilgisi var.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: