“Bel Ve Boyun Fıtıkları Beyin Cerrahisinin En Yaygın Hastalıkları”

Adıyaman Özel Park Hospital'dan Beyin Cerrahi Operatörü Dr. Muhammet Duranel, özellikle bel ve boyun fıtıkları...

Adıyaman Özel Park Hospital'dan Beyin Cerrahi Operatörü Dr. Muhammet Duranel, özellikle bel ve boyun fıtıkları konusunda toplumda yerleşmiş olan yanlış uygulamaları yerine modern tedavi yöntemlerinin seçilmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık iki aydan beri Adıyaman Özel Park Hospital’da hizmet vermeye başlayan Opr. Dr. Muhammet Duranel, Adıyaman’da modern tedavi protokollerini kullanarak hastaların tedavisi yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bel ve boyun fıtıkları beyin cerrahisinin en yaygın hastalıkları olduğunu belirten Dr. Duranel, “Bel fıtıkları, boyun fıtıkları, perifrik sinir cerrahisi, beyin tümörleri ve beynin acil ameliyatları nöroşirurjinin hizmet kapsamına girmektedir. Toplumda ise sıklıkla görülen bel ve boyun fıtıkları beyin cerrahisinin en yaygın hastalıklarıdır. Bel ve boyun fıtıkları konusunda toplumumuzda yerleşmiş olan yanlış inanışlar, yanlış tedavi yöntemleri mevcut. Herhangi bir sağlık kuruluşuna veya doktora başvurmadan yapılan tedavi yöntemleri faydadan çok zarar verdiği gibi, hastalığın daha da kötüleşmesine sebebiyet olmaktadır. Modern beyin cerrahisi son elli yıldır sakatlanma risklerinden dolayı ‘bel ve boyun’ çekmemektedir. Bunun yerine daha modern tedavi yöntemi olan mikrocerrahiye yönelmiştir. Biz de Adıyaman Özel Park Hospital’da modern tedavi protokollerini kullanıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: