Belçika basınından Milliler'e övgü

BRÜKSEL (İHA) - Belçika basını, A Milli Futbol Takımı ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'a övgüler yağdırdı. Le Soir gazetesi, Türkiye'nin Belçika karşısında kaliteli bir futbol sergilediğini, 2004 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Letonya'ya elenen Türk Milli Takımı'nın, sahneye daha güçlü ve daha büyük bir irade ile döndüğünü yazdı.

Belçika Teknik Direktörü Aime Anthuenis'in "2-2'lik sonuç daha mantıklı olurdu" sözlerine de yer veren gazete, geçen yıl sonundan beri galibiyet yüzü görmeyen Belçika Milli Takımı'nın bir kez daha yenildiğini belirterek, "Bu Türkler gerçekten çok inatçı. İnatçı Türkler, 2000 Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana bize kabus oluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Het Laatste Nieuws gazetesi de, Belçika Milli Takımı'nın Türkiye karşısında 'aptalca' bir yenilgi aldığını belirterek, "Türkler'i gene yıkamadık" dedi. Belçikalılar'ın son dakikaya kadar mutlu olduklarını, Türkler'in bu mutluluğu bozduğunu, güzel bir maç izlendiğini belirten gazete, Belçika Teknik Direktörü için acı bir gece yaşandığını yazdı.

"Seyredilmesi zevkli bir maç" değerlendirmesinde bulunan La Libre Belgique gazetesi de, Kızıl Şeytanlar'ın güzel bir oyun sergilediğini; ancak takımın 2004 bilançosunun çok kötü olduğunu yazdı. Beraberlik mutluluğuyla ayakları yerden kesilen Belçikalı futbolcuların, Gökdeniz Karadeniz'in son saniye golüyle tekrar aşağı indiklerini yazan gazete, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın çıktığı ilk milli maçta imtihanı kazandığını belirtti.

La Derniere Heure gazetesi, Teknik Direktör Anthuenis'i ağır bir dille eleştirerek, "Kendi sahasında bir kez daha yenilen Kızıl Şeytanlar'a gerçek bir patron lazım" dedi.

Karşılaşmayı naklen yayınlayan Belçika televizyonunun yorumcuları, A Milli Futbol Takımı'nı "Avrupa'nın Brezilyalılar"ı olarak nitelendirdi. Aralarında eski futbolcu Marc Wilmot'un da bulunduğu yorumcular, Türkler'in bir golünün sayılmadığını, oysa topun kale çizgisi içinden çıkarıldığı konusunda görüş bildirdiler. Türk Milli Takımı'nın teknik kapasitesi yüksek ve süratli oyunculara sahip olduğunu belirten yorumcular, tribünleri dolduran Türk seyirciler nedeniyle Türk Milli Takımı'nın kendisini deplasmanda hissetmediğini ifade ettiler.

Reklam
Reklam