Belçika Büyükelçisi, Elmacı Pazarı Ve Bakırcılar Çarşısı'na Hayran Kaldı

Çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Sunder İş Adamları Derneği'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Belçika...

Çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Sunder İş Adamları Derneği'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Belçika Büyükelçisi Pol de Witte, kentin tarihi ve turistik merkezlerinde de incelemelerde bulunarak, alışveriş yaptı.

Sunder İş Adamları Derneği'nin konuğu olarak Gaziantep'e gelen Belçika Büyükelçisi Pol de Witte, Elmacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı'nda incelemelerde bulundu. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Witte, ilgiden memnun oldu. Hediyelik ürünler mağazası sahiplerinden Seden Kahraman, Witte'ye Gaziantep'in ünlü kutnu kumaşından yapılmış bir şal hediye etti. Kendi elleriyle Büyükelçi Witte'nin boynuna şalı takan Demir, kutnu kumaşın özellikleri hakkında bilgiler verdi. Kutnu kumaşı ve diğer el dokuma ürünlerle yakından ilgilenen Pol de Witte, el sanatlarında emeğin önemli bir yer tuttuğunu, dünyanın birçok yerinde bu tür ürünleri bulmanın imkansız olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Antik ürünler mağazası işletmecisi Seden Kahraman, turizm mevsiminin yeni açıldığını ve son zamanlarda yabancı turistleri ve devlet adamlarını yoğun olarak görmeye başladıklarını ifade ederek, "Gaziantep'e has el sanatları ürünlerini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Turistlerin büyük bir bölümü özellikle kutnu kumaştan yapılan çeşitli giyecek ürünlerle ve atkılarla yakından ilgileniyor. Belçika Büyükelçisi Pol de Witte ve beraberindeki heyette ürünlerimizle ilgilendi. Turizmin gelişmesi, yok olmaya yüz tutan el sanatlarımızın yaşamasını sağlayacaktır. Zira bu sektörlerde üretim yapan insan sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır" ifadelerinde bulundu.

Bakırcılar Çarşısı'nda bulunan bütün esnafla diyalog kuran Büyükelçi Witte'nin samimi davranışları esnafın ilgisini çekerken, birçok mağazadan da alışveriş yapmayı ihmal etmedi. Elmacı Pazarı'nda özellikle Gaziantep'e has kurutmalıklar, fıstık ve tatlı ürünleriyle yakından ilgilenen Witte'ye, Sunder İş Adamları Derneği üyelerinden Kutayfer Memiş ve Sunder Genel Sekreteri Abdurrahman Koçak eşlik etti. Bakırcılar Çarşısı ve Elmacı Pazarı'nda incelemelerde bulunan Belçika Büyükelçisi Pol de Witte ve Belçikalı ekip, inceleme ve alışverişini tamamladıktan sonra buradan ayrıldılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: