Belçika Büyükelçisi Trenteseau, Gaziantep'te

GAZİANTEP (AA) - Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i ziyaret etti.

GAZİANTEP - Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i ziyaret etti. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bazı temaslarda bulunmak üzere kente gelen Büyükelçi Trenteseau ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ile bir araya geldi. Konukları makamında kabul eden Güzelbey, heyete, şehrin son 10 yılda yaşadığı değişim ve gelişimi konulu sunum yaptı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Güzelbey, Gaziantep'in modern ve tarihi yüzünün yanı sıra ticari ve sanayileşme hamlesi de bulunduğunu belirtti. Türkiye'nin her köşesinin ayrı bir güzelliği olduğuna vurgu yapan Güzelbey, "Gaziantep olarak son dönemlerde tarihi ve kültürel mekanları yeniden gün yüzüne çıkarılması için bir hamle yaptık ve bunda da başarılı olduk" ifadelerini kulandı. İki ülke arasında tesis edilen ortak ilişkilerin geliştirilerek devam ettirilmesinin önemine işaret eden Güzelbey, bu ilişkileri geliştirmek ve sağlamlaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Büyükelçi Trenteseau ise Gaziantep'te bulunmaktan menuniyet duyduğunu aktardı. Türkiye ile Belçika arasında yaşanan ilişkilerin daha iyi seviyelerde olması temennisinde bulunan Trenteseau, "Somut ilişkileri geliştirmek için birbirimizi iyi tanımamız lazım. Gaziantep bir sanayi, turizm ve kültür kentidir. Turizm için de iş adamlarının gelmesi ve yatırımlar yapması gerekiyor. Gaziantep gerçekten beklediğimden daha iyi bir kentmiş. Bunu buradaki insanlar iyi değerlendiriyor. Bu güzellikten her iki ülkenin insanları yararlanmalı" ifadelerini kullandı. Güzelbey, ziyaret anısına Büyükelçi Trenteseau'ya bakırdan yapılmış pilavlık hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz