Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Lieten:

Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Flaman İnovasyon, Kamu Yatırımları, Medya ve Yoksullukla Mücadele Bakanı Ingrid Lieten ile Türk kökenli

Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Flaman İnovasyon, Kamu Yatırımları, Medya ve Yoksullukla Mücadele Bakanı Ingrid Lieten ile Türk kökenli milletvekilleri Güler Turan ve Fatma Pehlivan, İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin konuğu olarak İnegöl ilçesine geldi.

İlçe Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret eden heyet üyeleri, daha sonra İnegöl Kent Müzesi'ni gezdi. Heyet, buradan İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği'ne geçti. Lieten, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki üniversiteler ile Belçika Flaman Bölgesi'ndeki üniversiteler arasında bağ kurmak, görüşme ve anlaşmalar yapmak için bir hafta Türkiye'de bulunacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Görüşmelerin Ankara'da başladığını ve Bursa'da devam edeceğini vurgulayan Lieten, "Buradan sonra son durağımız olan İstanbul'a gideceğiz. İki milletvekilimizin ısrarlarından dolayı İnegöl'deyiz" dedi.

Lieten, Belçika'nın Limburg bölgesinden olduğunu ve bu bölgede maden merkezleri bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere birçok Türk vatandaşı 60'lı yıllarda madenlerde çalışmak için bizim bölgemize geldi. Türklerin Belçika'ya göçü 1964 yılındaydı. 2 yıl sonra, Türklerin Belçika'ya göçünün 50'inci yılını kutlayacağız. Annesini, babasını ve ana vatanını bırakıp çalışmak üzere başka yerlere göç eden insanlara saygım ve hayranlığım var. Hele buraya gelip bu güzel bölgenizi gördükten sonra sizlere olan hayranlığım bir kat daha arttı. Geçmiş dönemde biz Belçika Flamanları olarak Türk toplumuyla beraber çok yol kat ettik. Beraber yaşamayı, çocuklarımızı beraber eğitmeyi ve geleceğimizi beraber kurmayı öğrendik. Bunun için hepinize ayrıca teşekkür ediyorum.

Reklam
Reklam

50 yıllık süreçte çok şey oldu, çok şey değişti. 50 yıl sonra Flaman bölgesinin bakanı, başbakan yardımcısı buraya gelip, beraber çalışmak için, geleceğe beraber adım atmak için sizi ziyaret ediyor. Biz Belçika'da, Türklerin ekonomilerine yaptıkları yatırımlara hayranlıkla bakıyoruz. Üniversitelerinize, ekonominize yapmış olduğunuz yatırımlarda beraber çalışmayı umut ediyoruz."

-"Türkiye bizim için çok önemlidir"-

"Türkiye bizim için çok önemlidir. Bizim için çok önemli bir partnerdir" ifadesinde bulunan Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ingrid Lieten, "Gelecek dönemlerde de ekonomi olsun, eğitim olsun, siyaset olsun beraber çalışmalarımızın genişlemesini umut ediyoruz. Türkiye ile Flaman bölgesinin çok önemli bir noktası da gençlerimiz. Gençlerimiz çok önemli. Türkiye'de de eğitime çok önem veriliyor, gençler yüksekokulda, üniversitede eğitim alıyorlar. Aynı şekilde biz Belçika'da da eğitime çok önem veriyoruz. Gençlerimize yüksekokul ve üniversite okumaları için teşvik veriyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Lieten ve beraberindeki heyet, yarın Bursa'da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz