Belçika, Japonya karşısında tarih yazdı: 3-2

Son 16 turunda Japonya karşısında 2-0 geriye düşen Belçika, sahadan 3-2 galip ayrıldı ve destansı bir zaferle çeyrek finale yükseldi.

2018 Dünya Kupası'nda, Brezilya'nın çeyrek finaldeki rakibini belirleyen maçta Japonya ile Belçika karşı karşıya geldi.

Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçın ilk yarısı oldukça sakin geçti. İlk 45 dakika boyunca iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu. İki ekip zaman zaman rakip kalede tehlikeli pozisyon üretse de ilk yarıda skor tabelası değişmedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Belçika destan yazdı!

İlk yarıda gol sesi çıkmayan maçın ikinci yarısı gol şölenine dönüştü. İkinci yarıya etkili başlayan Japonya, hızlı hücumda Haraguchi ile 48. dakikada golü buldu ve 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Belçika şoku atlatıp beraberliği yakalamak isterken 52. dakikada Takashi Inui, skoru 2-0'a taşıyan golü tabelaya işledi.

Reklam
Reklam

Kalesinde gördüğü iki golün ardından tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşen ve üst üste pozisyonlar bulan Belçika, 69. dakikada savunma oyuncusu Jan Vertonghen ile farkı bire indirdi ve skor 2-1'e geldi. Bu golden sonra özgüven tazeleyen ve daha etkili olan Belçika, 74. dakikada Fellaini'nin kafa golüyle durumu 2-2'ye eşitledi.

Japonya son dakikada yıkıldı

2-2'lik beraberliğin ardından oyun temposu düşerken iki takım da kontrollü bir futbol ortaya koydu. Son dakikalarda baskıyı artıran Belçika, 86. dakikada önce Chadli sonra da Lukaku'yla kale önünden arka arkaya iki kafa vuruşuyla gol aradı ama iki pozisyonu da kaleci Kawashima nefis bir şekilde çeldi.

Maçın son bölümlerine Japon kaleci damgasını vururken Belçika, son dakikada adeta tarih yazdı. 90+4. dakikada hızlı gelişen Belçika hücumunda Chadli, sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topa kale önünde dokundu ve kaleci Kawashima'yı mağlup etti. Bu golle Belçika 3-2 öne geçerken birkaç saniye sonra hakem son düdüğü çaldı.

2-0 geriden gelip Japonya'yı 3-2 mağlup eden Belçika, adını çeyrek finale yazdırdı ve Brezilya'nın rakibi oldu.

Reklam
Reklam