Belçika'da bebek kutusu ilk defa kullanıldı

Brüksel (AA)– Belçika'nın Anvers bölgesinde yeni doğmuş bir çocuk, terk edilecek bebekler için öngörülen "bebek kutusu"nda bulundu. Muhtaç ailelere ve annelere yardım amacıyla faaliyet gösteren bir derneğin oluşturduğu "bebek kutusu", doğum yapan ancak çocuklarını çeşitli nedenlerle istemeyen anneler için öngörülmüştü. Söz konusu annelerin, bebeklerini "güvenli bir ortama" terk etmelerini sağlamak amacıyla başlatılan uygulama, Belçika'da ilk defa işlev gördü.

Dernek yetkilileri, geçen hafta sonu, bir alarm sistemine bağlı olan "bebek kutusu"nun açıldığını ve içine 5 veya 6 günlük, sağlıklı bir erkek bebek bırakıldığını söyledi.
Yetkililer, terk edilen bebeğin beraberinde belge veya mektup bulunmadığını, iyi beslenmiş ve bakılmış bir çocuğun söz konusu olduğunu açıkladılar.

Reklam
Reklam

Belçikalı sosyologlar, bir bebeğin, bir çeşit "posta kutusuna" terk edilmesinin hüzünlü bir olay olduğunu belirtirken, iki hafta önce, Ostende kentinin kumsallarında terk edilmiş ölü bir bebek bulunduğunu hatırlatarak, oluşturulan "bebek kutusu" sisteminin güvence vererek, işe yaramasının memnun edici olduğunu kaydetti. Belçika'nın başka bölgelerinde de oluşturulması önerilen "bebek kutusu" uygulamasının başka örneklerinin Almanya ve İtalya'da var olduğu, bu ülkelerde 300 bebeğin bu yolla terk edildiği belirtildi.