Belçikalı Iş Adamları Ikili Görüşmeler Için Adana’ya Gelecek

 Adana Ticaret Odası (ATO) Belçika Başkonsolosluğu'nun Brüksel ve Flaman Ticaret ataşelikleriyle işbirliği içerisinde “İkili İş Görüşmeleri Organizasyonu” gerçekleştirecek.

Adana Ticaret Odası (ATO) Belçika Başkonsolosluğu'nun Brüksel ve Flaman Ticaret ataşelikleriyle işbirliği içerisinde “İkili İş Görüşmeleri Organizasyonu” gerçekleştirecek. ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO üyelerinin uluslararası alandaki işbirliğini ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Belçika Başkonsolosluğu'nun Brüksel ve Flaman Ticaret ataşelikleriyle işbirliği içerisinde “İkili İş Görüşmeleri Organizasyonu” gerçekleştirileceği bildirildi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, amaçlarının Türk ve Belçikalı işletmecileri bir araya getirmek olduğunu belirtti. Adana’nın önemli ticari ortakları arasında yer alan Belçika’ya yıllık ihracatın 15 milyon doların üzerinde olduğunu aktaran Menevşe, Adanalı firmalırın Belçika’ya tekstil, hazır giyim, narenciye, inşaat malzemeleri, mobilya ve kimyevi maddeler olmak üzere hemen her alanda ihracat yaptığını aktardı. Menevşe, bu ikili iş görüşmelere Belçika’nın Flaman ve Brüksel bölgelerinden lojistik ve taşımacılık, liman işletmeciliği, buhar kazanları, otomasyon, meyve dilimleme makineleri, temiz teknoloji, inşaat malzemeleri, iklimlendirme, tekstil makineleri, iplik, kimyasallar, aydınlatma, mühendislik ve tasarım, su arıtma sistemleri, enerji, ilaçlama, hukuk bürosu ve finansal danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren firmaların katılım sağlayacağını kaydetti. Hedeflerinin Adana'nın yıllık 2 milyar dolar düzeyinde olan ihracat rakamını 2023 yılına kadar 10 milyar dolara yükseltmek olduğunu belirten Menevşe, "Odamız, bu tip etkinliklerle üyelerimizin yeni pazarlar ve yeni müşteriler bularak uluslararası alanda rekabet güçlerini arttırmak çabasındadır. Adana Ticaret Odası Sosyal Tesisleri'nde 6 Kasım Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek olan görüşmelere üyelerimizin sağlayacağı katılım desteği, etkinliğin arzu edilen daha üst basamaklara taşınmasında önemli rol oynayacaktır" ifadelerini kullandı. Yapılan yazılı açıklamada ayrıca, etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye www.adanato.org.tr internet adresi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: