Belçikalı Karikatüristlerden Özer Anısına Sergi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, karikatürist Atila Özer’in ölümünün ikinci yıldönümünde, Belçikalı karikatüristlerin 92 eserinden oluşan...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, karikatürist Atila Özer’in ölümünün ikinci yıldönümünde, Belçikalı karikatüristlerin 92 eserinden oluşan bir sergi açtı.

Eserler, Tepebaşı Belediyesi hizmet binası girişindeki sergi salonunda 27 Nisan’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulurken, ayrıca daha önce sergilenen ve dünyanın pek çok ülkesinden karikatüristin çizdiği Atila Özer Portreleri Kitabı da, Tepebaşı Belediyesi tarafından yayınlanarak sergiye katılanlara armağan edildi.

Serginin açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Suheyl Batum, ‘Karikatür çizmek, hiciv yapmak tehlikeli hale geldi’ diyerek, Atila Özer’i rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, karikatürün uluslararası bir dil olduğunu ifade ederek, “Ben, Atila Özer’i ve eşini Karikatür Müzesi’nde tanıdım. Sanata ve sanatçıya desteğinden dolayı da Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç’a teşekkür ederim” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, insanların haytan ayrılabileceklerini ama bazı insanların eserleriyle yaşadığını anlatarak, Atila Özer’in bunlardan biri olduğunu aktardı.

Belçikalı karikatüristler adına konuşan Fernand Voge, bu serginin Atila Özer’in ve eşi Vicdan Özer’in girişimiyle ancak bu günlerde Türkiye’ye taşınabildiğini ve Türkiye ile birlikte Bulgaristan ve Fransa gibi ülkelerde de sergileneceğini kaydetti.

Sergide, Tony Houbrechts, Nikola Hendrickx, Luc Vermeersch, Ludo Goderis, Constantin Sunnerberg, Jan Dufour, Luc Vernimmen, Norber Van Yperzeele, Luc Descheemaeker ve Stefan Provijn’in eserleri bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz