Beldibi, Kemer’e bağlanıyor

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı belde iken, 29 Mart 2008 tarihinde Konyaaltı ilçesine bağlanan Beldibi, yeniden...

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı belde iken, 29 Mart 2008 tarihinde Konyaaltı ilçesine bağlanan Beldibi, yeniden Kemer’e bağlanıyor.

Beldibi’nde vatandaş, Kemer ilçesi Göynük beldesine bağlanması için 25 Mart 2012 tarihinde referanduma gitmişti. 2 bin 834 nüfuslu Beldibi’nde, 756 oy Göynük’e bağlanmaya 'Evet', 595 oy 'Hayır' dedi. Referandum ardından, Antalya Valiliği’nin üstyazı ile Kemer Kaymakamlığı’na, kaymakamlığın da Göynük Belediye Meclisi’ne önerge olarak konuyu belirtmesi üzerine, Beldibi’nin Göynük beldesine mahalle olarak bağlanması hususu, 4 Nisan 2012 tarihinde Göynük Belediye Meclisi’nde, 9 meclis üyesi ve 1 meclis başkanı olmak üzere 10 kişi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

Göynük Belediye Meclisi’nin kararı bundan sonraki süreçte Kemer Kaymakamlığı’na, daha sonra Antalya Valiliği’ne ve valilikten de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek. Son olarak, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek olan karar neticesinde sonuç belli olacak. Ancak Beldibi için gerekli olan en büyük kararlar halk referandumu ve Göynük Belediye Meclisi’nin kararı olması neticesiyle, büyük aşama tamamlanmış oluyor.

İşlemler sonuçlandığı takdirde, Beldibi, Göynük beldesine bağlı Bahçecik ve Çifteçeşmeler Mahallesi olarak resmiyet kazanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: