Belediye 4 Yılda Kars’ın Kangren Olmuş Sorunlarını Çözdü

Kars Belediyesi 4 yılda kentin kangren olmuş sorunlarını 2050 yılına kadar çözdü.Belediye Başkanlığı görevine geldiği...

Kars Belediyesi 4 yılda kentin kangren olmuş sorunlarını 2050 yılına kadar çözdü.

Belediye Başkanlığı görevine geldiği 2009 yılından itibaren yerinde ve kalıcı işler yapan Başkan Bozkuş’u Karslılar bağrına basarken, hakkında yapılan karalamalara da tepki gösterdi.

Çok sayıda Karslı Başkan Bozkuş’u ziyaret ederek her zaman yanında olduklarını ve desteklerini verdiklerini belirttiler. Kars’ta her şeyin artık göstermelik yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, Bozkuş’un yaptığı planlı çalışmalarla Kars’ın önemli sorunlarını çözdüğünü ve kentin kent havasına büründüğünü kaydettiler.

Reklam
Reklam

Vatandaşların kendisine gösterdiği yakın ilgiye teşekkür eden AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve talip olurken Kars’ın sorunlarını bildiğini ve bu sorunları çözmek için göreve geldiğini söyledi.

“YAPACAĞIZ, YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ, PARAMIZ YOK DEMEDİK”

Kars’ın birçok cadde ve sokağında kaldırım olmadığını ve yol ile kaldırımın aynı seviyede olduğuna dikkat çeken Bozkuş; “Biz hiçbir zaman bazı şeylerin arkasına sığınmadık. Yol dedik yaptık. Asfalt dedik yaptık, kaldırım dedik yaptık. Kanalizasyon, su şebekesi dedik yaptık. Yani ne söylediysek yaptık. Bunları da yaparken sadece Karslıları düşündük” dedi.

KARS’LILAR ARSENİKLİ SU İÇİYORDU, HİÇ KİMSE VATANDAŞLARIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMÜYORDU”

Göz göre göre insanların sağlığıyla oynandığını ve fakir fukara hazır içme suyu alamayan vatandaşların arsenikli suları kullanarak hastane kapılarını aşındırdıklarına dikkat çeken Bozkuş; “Arıtma Tesislerini tamamladık. Kars Belediyesi ‘İçme suyu Arıtma Tesisleri’ tabelasını de astık. Artık vatandaşlarımız evlerinde temiz arıtılmış, durultulmuş ve sağlıklı su içiyor. Ama diğer yandan yıllarca vatandaşlar arsenikli pis suyu içti. Biz buna müsaade etmedik. Bundan dolayı da arıtma tesislerini tamamladık. Biz yaptık. Yapacağız, edeceğiz demiyoruz. Yaptığımız her şeyde bugün ortaya çıkıyor. Yani Kars’ta tadilata, tamirat devri kapandı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı sağa sola gitmiyor. Bizim başımız dik, anlımız açık. Korkacağımız hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“KARS’A GELİŞİYOR, BÜYÜYOR VE MODERN KENT OLUYOR”

Vatandaşların önünü açtıklarını da ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Her yer inşaat alanına döndü. Evlerini, yerlerini satarak büyük şehirlere gidenler şimdi Kars’ta yerlerini değerlendiriyor. Her tarafta binalar yükseliyor. Biz de belediye olarak önlerini açıyoruz. Alt yapısını, yolunu kaldırımını yapıyoruz. Kars’ın her tarafında konutlar yapılıyor. Ve şehir her geçen gün daha da gelişiyor, güzelleşiyor. Ben burada bizlere destek olan vatandaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Bizleri onlar göreve getirdi. Bizlerde onlara çalışmak ve hizmet etmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yapılan ve tamamlanan projelerini de şu şekilde sıraladı:

“İçme Suyu Arıtma Tesisleri tamamlandı. 2050 yılına kadar karsın su sorunu giderildi.

Hayvan Pazarı yapımı devam ediyor. Asri Mezarlık Projesi tamamlandı. Ufak tefek işleri yapılıyor. Asfalt sıcak asfalt ana caddeler tamamlandı ara cadde ve sokaklarda asfalt çalışması devam ediyor. Alt yapı yüzde 90 tamamlandı. Kentsel Dönüşüm Projesi binalar hızla yükseliyor. Çalışmalar devam ediyor. Kentsel Tasarım Projesi devam ediyor. Park ve oyun alanları birçok mahallede yapıldı. SODES projesi kapsamında fakir ve kimsesiz vatandaşlara evde bakım hizmeti veriliyor. Refüjler, kaldırım çalışmaları devam ediyor.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: