Belediye adıyla şehit ailelerini dolandıranlara karşı uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyenin adını kullanarak şehit ailelerini dolandıran bir çetenin tespit edildiğini duyurdu. Belediye...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyenin adını kullanarak şehit ailelerini dolandıran bir çetenin tespit edildiğini duyurdu. Belediye görevlilerinin ziyaret amaçlı şehit ailelerine gittiği belirtilen açıklamada, kendilerinin herhangi bir imza ya da belge istemediği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Beyaz Masa’ya yapılan ihbar üzerine ortaya çıkarılan bir şebekenin, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ adını kullanarak şehit ailelerine evrak imzalattığı ve dolandırdığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Son günlerde birtakım kişilerin şehit ailelerinin evlerine giderek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldiklerini, yardımda bulunacaklarını söyledikleri kaydedildi. Bu şahısların, kişisel bilgileri de içeren sorular sorarak birtakım evraklar imzalattıklarının tespit edildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün şehit ailelerinin evlerine ziyaret amacı ile gittiği duyurulan açıklamada, bu ziyaretlerde hiçbir bilgi ve belge istenmediği, hiçbir evrak da imzalatılmadığı vurgulandı.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın, bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olması ve gelen kişilerden kimliklerini beyan etmelerini istemesi, iyi niyetlerini suistimal eden bu kişilere itibar etmemeleri, bu konuda tereddüte düşen vatandaşlarımızın emniyet birimlerine ya da 153 Beyaz Masa birimine haber vermeleri gerekmektedir.” uyarısında bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz