Belediye arsayı ucuzlattı, Alman firması 45 milyon euroluk yatırımla geliyor

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Sarıköy beldesinde, belediyenin yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek amacıyla arsa fiyatlarını...

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Sarıköy beldesinde, belediyenin yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek amacıyla arsa fiyatlarını düşürmesi işe yaradı. AK Partili Belediye Başkanı Ali Yeşildağ'ın ucuz arsa projesi, ilk etapta Almanya'dan 45 milyon euroluk yatırım getiriyor.
İşsizlik sebebiyle belde nüfusunun 7 binlerden 4 bin 800'e kadar düştüğünü belirten Başkan Yeşildağ, "Sarıköy, bu yatırımla kabuğunu kıracak. Temeli geçen aylarda atılan ve yıl sonunda üretime başlayacak olan fabrikada bin 500 kişi çalışacak. Bölgemizde 500 dönüm araziyi daha sanayiye açacağız. Toplam 250 milyon euroluk yatırım geleceğini tahmin ediyoruz." dedi. Beldede sanayinin gelişmesi için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını artaran Yeşildağ, "Hiçbir ülkenin sadece tarımla kalkınmadığını biliyoruz. Sanayinin de mutlaka olması gerektiğini gözönüne alarak, belediye meclisi kararıyla birçok arsaları sanayi alanına dönüştürdük. Yatırım yapacakları aramaya başladıktan sonra 30 civarında firma başvurdu. Kendilerine, insanımıza ne kadar istihdam sağlayacaklarını sorduk. Yüzde 80'i Alman ve yüzde 20'isi Türk ortaklığı olan Velutsan isimli firmanın teklifi cazip geldi. İlk etapta 300, daha sonra bin 500 kişiye iş vermeyi taahhüt ettiler. Başbakanlık Kalkınma Ajansı kanalıyla firmayı araştırdık. Sahibinin, Almanya'nın hatırı sayılır sanayicilerinden Counter Troyter olduğunu öğrendik." şeklinde konuştu. Konuyu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Balıkesir milletvekilleri ve Vali Yılmaz Arslan'la da görüştüğünü belirten Yeşildağ, hepsinden büyük destek aldıklarını aktardı. Yatırım yapılacak 100 dönümlük arazinin değerinin 1 milyon lira olduğuna dikkat çeken Ali Yeşildağ, "Bizse 100 bin liraya verdik. Temeli attık, inşallah 2011 sonu itibariyle 13 bin metrekare kapalı alanda istihdama başlanacak. Bu yatırımla Sarıköy'e canlılık gelecek, işsiz insanımız kalmayacak. Bu fabrika, beldemize olduğu gibi Gönen ilçemize de yetecek. Fabrikada bazı lüks otomobil markalarının plastik aksamı üretilecek. Çevreyi kirletici hiçbir atık olmayacağını da taahhüt ettiler." dedi. Firmanın 500 öğrenci kapasiteli bir yatılı okul da yaptıracağını dile getiren Yeşildağ, bu konuda da kendilerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Sarıköy Belediye Başkanı Yeşildağ, bölgeye yatırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı işadamlarına da çağrıda bulunarak, 500 dönüm arsayı daha sanayiye açacaklarını kaydetti. Bölgenin her türlü yatırıma müsait olduğunu vurgulayarak, "Ciddi yatırımcıları beldemize davet ediyorum. Gelsinler görsünler, bizi tanısınlar. Bölgemizde, başta gıda olmak üzere birçok yatırım yapılabilir. Ayrıca sanayici için önemli bir gider kalemi olan ulaşım imkanları da çok uygun. Örneğin Bandırma Limanı'na 40 kilometre mesafedeyiz, ihracat yapacak firmaların sıkıntısı olmaz. İzmir Limanı, İpsala Sınır Kapısı ve İstanbul'a da çok yakınız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz