Belediye Başkanı Akgün, Eziyete Son Verdi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Muratçeşme halkının yıllardan beri çektiği sıkıntıya son verdi. E-5 bağlantı...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Muratçeşme halkının yıllardan beri çektiği sıkıntıya son verdi. E-5 bağlantı üst geçidinde bulunan yaya yolunun en dar yerinin 49 cm olmasından dolayı yaşanan sıkıntı Akgün’ün talimatıyla gideriliyor.

Başkan Hasan Akgün, Muratçeşme ve Mimaroba’yı birbirine bağlayan E-5 bağlantı üst geçidinde bulunan yaya yolunun en dar yerinin 49 cm olmasından dolayı geçiş sırasında büyük sıkıntı çeken vatandaşın derdine derman olmak için kolları sıvadı. Muratçeşmede gerçekleştirdikleri mahalle iftarında bir bayanın gözyaşları ile üst geçitte yaşadıkları eziyeti dile getirmesi sonucu haberi olduğunu anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yaptığı incelemeler neticesinde üst geçidin kullanışsız ve gelişigüzel yapıldığını tespit ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

İncelemeleri sırasında vatandaşlarla görüştüğünü anlatan Akgün, üst geçit rezaletinden en çok bayanların dert yandığını söyledi. 2008 yılında karayollarının yaptığı köprülü kavşağı kullanan vatandaşların mutlaka ellerinin boş ve tek sıra geçidi kullanması gerektiğini belirten Başkan Akgün; şöyle konuştu: “Elinde çanta veya bebek arabası olan bayanların kullanmasının mümkün olmadığı bu üst geçitte bulduğumuz teknik çözümle 49-60 cm’lik alanı 3,5 m.’ye çıkararak Muratçeşme halkının üst geçiş eziyetine son vereceğiz ”

ÇOK SEVİNDİLER

Muratçeşme halkının Büyükçekmece ve Avcılar istikametini kullanmak için her gün 200 metre uzunluğunda, genişliği 49- 60 cm arasında değişen yolu geçmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Akgün, üst geçidi kısa zamanda tamamlayacaklarının müjdesini verdi.

Muratçeşme halkından Fatma Güneyli, şunları söyledi; "Ben Muratçeşme’de oturuyorum. Mimaroba’da bayan kuaföründe çalışıyorum. Her sabah çocuğumla beraber işe gitmek için bu köprüden geçmeye çalışıyorum. Her geçtiğimde çile çekiyorum. Çoğu kez yalnız geçemiyorum, yeğenimi yanıma alıp dar olan yerlerde çocuk arabasını kaldırmak zorunda kalıyorum. Bu köprüyü yapanlar insanların geçeceğini hiç düşünmemişler. Bu kadar dar kaldırım mı olur? Bu sıkıntımızı görüp çözüme ulaştıran başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Artık buradan nasıl geçeceğim diye düşünmeyeceğim rahatlıkla işime gidip geleceğim."

Reklam
Reklam

Mustafa Bolat da, bu köprü yapıldığında çok sevindiklerini belirterek şöyle konuştu: "fakat yürüyüş yolunun geçilecek gibi yapılmamasından dolayı çok sıkıntı çektik. Şu an bu mağduriyetimizin giderilmesinde, bize bu çalışmayı yapan başkanımıza çok teşekkür ediyorum."

Halis Ataseven de, yıllardan beri burada esnaflık yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "buradan gidip gelenlerin çektiği sıkıntılara gözlerimle şahit oluyorum. Geçenlerde Muratçeşme’de oturan bir hamile müşterim karşıya geçmek istediğinde geçemedi ve hüngür hüngür ağladı. İnanın çok üzüldüm hem şahsım, hem bu bölgede yaşayan insanlar namına başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çok isabetli bir iş yapıyor. Bu çalışma bittiğinde inanın halkımız çok rahat edecek."

İsmail Çelik de, bu çalışmanın başlatılmasına çok sevindiğini ifade ederek şunları söyledi: "Çünkü her gün bu eziyeti çekmek zorundaydım. Bırakın elimiz doluyken, elimiz boşken bile çok büyük eziyet çekiyorduk. Bu üst geçit yapılırken yetkilileri uyardık. Ama bizi dinleyen olmadı."

Reklam
Reklam

İbrahim Ülgen de bu köprü yapıldığında da birçok tepki gösterdiklerini ama işe yaramadığını belirterek "Bu konuda duyarlılık gösteren Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz. Çoluk çocuk bir hayli sıkıntı yaşıyorduk, bu çalışma bitince bu sıkıntı ortadan kalkacak ve rahatlıkla geçebileceğiz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: