Belediye Başkanı Akkaya: Daha düzenli bir Burdur istiyoruz

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Merkez Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin amacının, Burdur’a daha...

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Merkez Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin amacının, Burdur’a daha modern ve düzenli bir görünüm kazandırmak olduğunu bildirdi.
Burdur Merkez Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje tanıtımı, Burdur Belediyesi Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bozkurt Mahallesi sakinleriyle anlaşıldığı taktirde, dönüşüm projesinin başlatılacağını belirtti.
Başkan Akkaya, “Özellikle deprem evleri görüntü olarak göze hitap etmiyor. 1971 depreminden sonra ilk yapımına bakın bir de şu anki görüntüsüne bakın. Gelin sizlerin evleri de daha güzel olsun ve Burdurumuz modern bir mahalle kazansın. Bugünkü toplantı, bir ön fikir edinmek için düzenlendi. Mal sizin, siz evet demedikçe biz hiçbir şey yapamayız. Gelin deprem evlerini güzel bir görüntüye kavuşturalım. Burdurumuz kent olsun.” dedi.
Deprem evlerine uygulanacak olan kentsel değişim projesi ile mahalle sakinlerinin yeni ve modern yapıya sahip olacaklarını belirten Anka Grup Kentsel Değişim Firması kurucu üyesi Benel Karabelikli ise “Üzerinde yaşadığınız alanda sizi mağdur etmeden, yani siz orada yaşarken dönüşümünüz olsun istiyoruz. Oturduğunuz evler 60 metrekare. Bizler sizlere en az 80 metrekare ev vereceğiz. Evlerinize ne masraf ettiyseniz, ne varsa hepsi tek tek incelenerek değerlendirme yapılacak. Evlerinizin bedeli tutarında ev alternatifleri sunacağız.” şeklinde konuştu.
Ev sahipleri, evlerinde normal hayata devam ederken, memur evlerinin olduğu bölümüne yeni binalar yapacaklarını belirten Karabelikli, taşınma işlemi tamamlandıktan sonra deprem evlerinin bulunduğu bölümleri yapmaya başlayacaklarını söyledi. Toplantı sonunda deprem evleri sakinleri, merak ettikleri konulardaki sorularını Belediye Başkanı Akkaya ve Karabelikli’ye yönelttiler. Projenin gerçekleşmesinin mahalle sakinlerine bağlı olduğu belirtildi.
Toplantıya, AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Duygulu, Serdar Başgül ve Bozkurt Mahallesi sakinleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz