Belediye Başkanı Balta, Basın Mensuplarıyla Iftarda Bir Araya Geldi

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Balta, yerel gazete, radyo, televizyon ve ulusal medya temsilcileriyle iftarda bir araya geldi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Balta, yerel gazete, radyo, televizyon ve ulusal medya temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Palta, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Aksaray belediyesi olarak, Ramazan ayı içerisinde verilen ilk iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelmekten mutlululuk duyduğunu söyledi. Ramazan ayında, insanların manevi ve ruh dünyalarının depreşmeye başladığını aktaran Palta, insanların sevgi ve merhamet duyguların artmaya başladığını ifade etti. Palta, son zamanlarda meydana gelen olaylardan huzursuzluk duyduğunu belirterek, "Meydana gelen olayları düşündüğümde halen zorlanıyorum. Polisi öldürmek için atılan taş ve molotoflar ne anlama geliyor. Nasıl bu hale geldik. İnanın hala anlamakta zorlanıyorum. Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir" şeklinde konuştu. Hiçbir zaman kavgadan yana olmadıklarını ifade eden Palta, şunları kaydetti: "Bu şehirde yaşayan insanların hepsi bizim kardeşimizdir. Bizim gibi düşünmeyebilir ama birbirimizi kucaklamalıyız. Birbirimizi sevmemiz ve katlanmamız lazım. İki seçim dönemi geçirdim. Genel seçimlerde hep şunu söyledim, 'yarın birbirimizin yüzüne bakacağız. Bu mücadeleyi verirken birbirimizin yüzüne bakamayacak tarzda söylemler ve davranışlarda siyaset yapmayalım'. Çünkü burası küçük bir şehir. Aynı camiye gidiyor, aynı meydanlarda yürüyoruz. Çocuklarımız aynı okullara gidiyor, her an birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Bu açıdan siyaseti de hep seviyeli yapmak istedik. Muhalefeti hiçbir zaman düşmanlık olarak değerlendirmedik. Muhalefet demek düşmanlık değildir. Muhalefet demek, 'ben senden daha iyi yaparım mücadelesini vermek' demektir. Yoksa birini ötekileştirmek, birbirimize saldırmak veya birbirimizin temel değerlerini incitmek değildir. Böyle bir yarış içinde olmak bu şehre hiçbir fayda getirmez. Onun için siyaseti bile belli bir seviyede yapmalıyız." Toplantıya, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: