Belediye Başkanı Kasım Karahan:

10 bin dolayında konut ve işyerini Jeotermal enerji ile ısıtarak Türkiye’de ilçeler bazında rekoru elinde...

10 bin dolayında konut ve işyerini Jeotermal enerji ile ısıtarak Türkiye’de ilçeler bazında rekoru elinde bulunduran Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, jeotermal enerjiye birkaç yıl için zam yapmayı düşünmediklerini bildirdi.

Jeotermal enerji ile şehir ısıtmasında Türkiye’ye örnek olmanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Karahan kentte hava kirliliğinin yaşanmadığını ve bacalara elveda edildiğini bildirdi.

Jeotermal enerji ile ısıtmaya önümüzdeki birkaç yıl içinde zam yapılmayacağı müjdesini veren Başkan Karahan, 2013 yılında ilçenin tamamını jeotermal enerji ile ısıtarak Guinnes Rekorlar kitabına girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İlçede konut ve işyerlerinden ısınma bedeli olarak yılın 8 ayı ücret alındığını, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ücret talep edilmediğine vurgu yapan Başkan Karahan, “Jeotermal enerji ile ısınmada yılların verdiği bir deneyim ve tecrübe sonucunda çok büyük bir sorun yaşamıyoruz. Jeotermal servisinde çalışan deneyimli elamanlarımız sistemi sürekli kontrol ediyor. Önümüzdeki Ekim-2012’den itibaren jeotermal enerji ücretlerini yeniden almaya başlayacağız. Bunun yanında ücret talep etmediğimiz dört aylık süreçte konut ve işyerlerine mutfak ve banyolarında kullandıkları sıcak suyu vermeye devam ediyoruz. En önemlisi de önümüzdeki yıl başta olmak üzere gelecek birkaç yılda da jeotermal ücretlerine zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: