Belediye Başkanı Palta'dan engelli ilköğretim öğrencisine akülü araç

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, zor şartlarda eğitim gören Hacı Cevriye Ünsal İlköğretim Okulu öğrencisi...

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, zor şartlarda eğitim gören Hacı Cevriye Ünsal İlköğretim Okulu öğrencisi Hamza Ali Akça isimli engelli çocuğa akülü araç hediye etti.
Hacı Cevriye Ünsal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen araç teslim törenine, Belediye Başkanı Nevzat Palta, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Başkan Palta, Hamza Ali Akça’ya akülü aracını teslim etti. Hamza Ali Akça, akülü aracını Başkan Nevzat Palta’dan teslim alırken büyük bir mutluluk yaşadı. Palta aracın teslim töreni sırasında yaptığı açıklamada, "Özürlü kardeşlerimizin sayıları Aksaray’da ve Türkiye’de azımsanmayacak kadar var. Bunlarında hepsi bizim insanlarımız, kardeşlerimiz dolayısıyla bunları elinden tutarak hayata bağlamak lazım. Bu insanların da toplumuzda 'Bende varım' diyebilmesi lazım. Şunu unutmayalım ki her sağlam insan özürlü olmaya adaydır. Kimse yarın ne olacağını garanti edemez. Onun için özürlülere her kurumun imkânları ölçüsünde yardımcı olması lazım. Şehrimizdeki kaldırımları özürlülere göre yapmamız lazım. Okullarımızı, binalarımızı buna göre yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz