Belediye Başkanı Polat'tan Engelli Vatandaşlara Müjde

10-16 Mayıs Sakatlar Haftası kapsamında engellilerle kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat,...

10-16 Mayıs Sakatlar Haftası kapsamında engellilerle kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, belediye çalışmalarında engelli vatandaşların göz ardı edilmediğini onların hayatını kolaylaştıracak yeni çalışmaların olacağını söyledi.

AK Parti İl teşkilatının Çoruh Nehri kıyısında düzenlediği kahvaltıya Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Belediye Başkan Yardımcısı Burak Görgülü, Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı ve Uzmanlar Özel Eğitim Kurumu Müdürü Serhat Kılıç, Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Aydın Soysal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, engelli vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Reklam
Reklam

Engelli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Polat, onların sorunlarını dinleyerek, son 10 yılda yapılan bütün çalışmalarda engelli vatandaşların da göz önüne alındığını ifade etti. Belediyemiz çalışmalarında engelli vatandaşların göz ardı edilmediğini onların hayatını kolaylaştıracak yeni çalışmaların olacağını dile getiren Belediye Başkanı Polat, kaldırımların engelliler için yeniden düzenleneceğini söyledi.

"BEYNİMİZDEKİ ENGELLERİ AŞARSAK, DİĞER ENGELLERİ DAHA KOLAY AŞACAĞIZ"

Fiziksel engelli Ali Ersoy ve Engin Demir sorunlarını dile getirdikleri Belediye Başkanı Polat'tan kaldırımların engellilere uygun hale getirilmesini istediler.

Son 10 yılda devletin engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza attığına dikkat çeken Engin Demir, engelli vatandaşlara değer verildiğini belirtti. Bayburt'ta yerel yönetimler kadar, halkın da üzerine düşen görevler olduğunu hatırlatan Demir, "Bu konuda herkesin bütünleşip, ortak hareket etmesi lazım. Son yıllardaki çalışmalarla engelli vatandaşlar toplum içine çıkmaya başladı. Yine engellilere her türlü maddi destek sağlandı. Hiç çalışma durumu olmayan aileler vardı. Prestij açısından komşusu görmesin diye çocuğunu göstermeyen aileler vardı. Yapılan çalışmalar ile engellilerin toplumsal statüsü değişmeye başladı. Beynimizdeki engelleri aşarsak, diğer engelleri daha kolay aşacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ENGELLİLER BAYBURT'TA DAHA RAHAT HAREKET EDEBİLECEKLER"

Engelli vatandaşların kaldırımlarla ilgili taleplerini dikkate alacağını ve gerekli düzenlemeler için bu yıl ciddi bir çalışma başlatacağını vurgulayan Belediye Başkanı Polat, Görme engellilerle ilgili belediyemizdeki bir personelin araştırma yaptığını hatırlatarak, "Nokta nokta ve takip eden çizgilerden oluşan sarı karoları biz de yapacağız. Şu anda onun kalıbını hazırlamak için araştırmalar yapıyoruz. Engelliler Bayburt'ta daha rahat hareket edebilecekler" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: