Belediye Başkanı Posbıyık Ve CHP'liler, Bozuk Yolu Balık Tutarak Protesto Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesisinde CHP İlçe örgütü ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilginç bir eyleme imza...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesisinde CHP İlçe örgütü ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilginç bir eyleme imza attı. CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Belediye Meclis üyeleri Ereğli- Alaplı Karayolu arasında Gülüç mevkiinde yol kapattı. Posbıyık, Kartal ve beraberindekilerle birlikte Alaplı-Ereğli arasındaki yolun yapılmamasına tepki göstermek için yol üzerinde olta ile suda balık tuttu.

Temsili olarak hazırlanan ve oltalara takılan balıklarla eyleme başlayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Hayrettin Kartal, hazırlanan pankartlarla birlikte köstebek yuvasına dönen yolun bir an önce yapılmasını istedi. Yola sürekli olarak yama yapılması protesto edilirken, Gülüç köprüsünden sonraki alanda yolun düzgün olmasının Ereğli’ye karşı yapılan ayrı bir tutum olduğu belirtildi. Eylemle ilgili olarak ilk açıklamayı yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, “Bildiğiniz gibi Uzun süredir Gülüç Köprüsü'nden Kepez tepesine kadar olan kısımda yolun fiziki koşullarının iyileştirilmesi konusunda bir sürü açıklamalarımız oldu. Gördüğünüz gibi köprünün diğer tarafından Düzce otobanına kadar kaymak gibi asfalt varken Gülüç köprüsünden Kepez tepesine kadar olan kısımda hiçbir iyileştirme çalışması yapılmamıştır. Gördüğünüz gibi yollarımız balık tutulacak hale gelmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

'DEMOKRATİK KURALLAR İÇİNDE EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ'

Yol boyunca elinde olta ile gezen ve gölet oluşan alana gelerek balık tutan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü artık eylemsel planlarını açıklıyor. Her toplumsal olayda artık sadece mikrofonlar karşısında sürekli konuşmak suretiyle değil aynı zamanda eylem yapmak suretiyle toplumun mağdur olduğu konularda ilçe örgütü, Belediye Meclisi üyeleri ve halkla birlikte bundan sonra eylemlere başlıyoruz. Sadece bugünkü eylemle değil bundan sonra da demokratik kurallar içerisinde eylemler yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: