Belediye Başkanı Tanık, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Üyeleriyle Buluştu

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye’nin...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen muhtarları Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonunda ağırlayan Bülent Tanık, Anadolu’ya özgü ‘muhtar’ kavramının dünyanın hiçbir yerinde tanımlanamadığına dikkat çekti. İngilizce çeviride dahi ‘The Muhtar’ olarak tanımlanan muhtarlık kavramını, batının son yıllarda özerklik kavramı ile özdeşleştirdiğini ve kendi kendini yönetebilen, erki kendi içinde barındıran kavram olarak, muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine değindi.

Reklam
Reklam

Çankaya Belediyesi’nin kendilerine kucak açmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Konfederasyonumuzun Türkiye’de şahlanışını görmek üzereyiz. Bu şahlanış bize aydınlık yarınları getirecek. Uzun bir yoldan geldik, yolumuz daha çok uzun. 6 bölgede federasyon oluşturduk. Şu an burada 62 ilden temsilciler var. Birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız engel yoktur." dedi.

Parlamentodan muhtarlık yönetimlerine yönelik her türlü kanun ve tasarıya destek olmaya hazır olduklarını belirten Akdeniz, ‘muhtarların dostu bir Belediye Başkanı’ olarak nitelendirdiği Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: