Belediye Başkanı Ürgüp: Operasyon sadece belediyemize yönelik değil

Sivas merkezli olarak Tokat ve Amasya illerinde yapılan ''ihale usulsüzlüğü'' operasyonunda aralarında Sivas Kültür Varlıklarını...

Sivas merkezli olarak Tokat ve Amasya illerinde yapılan ''ihale usulsüzlüğü'' operasyonunda aralarında Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü, Amasya Mimarlar Odası Başkanı ve belediye çalışanlarının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili basında çıkan haberler üzerine Sivas Belediye Başkanı Ürgüp yazılı bir açıklama yaptı. Ürgüp, operasyonun sadece kendi belediyelerine yönelik gibi verilmesinin doğru olmadığını söyledi.
Ürgüp, açıklamasında şunları dile getirdi: "Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Amasya, Tokat ve Sivas’ta eş zamanlı gerçekleştirilen soruşturmanın sadece Sivas Belediyesi’ne yönelik gerçekleşen bir operasyonmuş gibi bazı görsel ve yazılı medyada yansıtılması büyük bir talihsizliktir. Savcılık tarafından soruşturma halen devam etmektedir. Burada şunu söylemek gerekiyor. Hiçbir insan mahkeme kararı ile tam olarak sabitlenmeden veya savunması bitirilmeden suçlu ilan edilemez. İşin doğrusu burasıdır. Ancak bizim bu konuda hukuka olan inancımız tamdır. Sivas Belediyesi olarak hukuki sürecin takipçisi olacağız."
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca 'ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, irtikap ve 2863 sayılı yasaya (Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa) aykırılık' suçlarını kapsayan soruşturma kapsamında eski Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı mimar A.K.Y, Amasya Mimarlar Odası Başkanı mimar H.S, mimar Y.B, inşaat teknikeri D.Ç, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü M.T, Sivas Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü E.K.T, mimar N.S.E, inşaat teknikeri H.Ş, işletmeciler S.O. ve Ş.Ö. ile Tokat'tan S.A.Ç. ve A.K. isimli şüpheliler hakkında verilen talimat üzerine Emniyet Müdürlüğü görevlilerince eş zamanlı olarak yakalama ve gözaltına alma adli işlem gerçekleştirilmişti. Olayla ilgili soruşturma ise halen devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz