Belediye başkanı yoğun bakımda

İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde dün uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak Özel Şafak Hastanesi'ne kaldırılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Mustafa Yeşil'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Yoğun bakımda tedavisi süren Mustafa Yeşil'in ameliyatını gerçekleştiren İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Ertekin ve hastanede Yeşil'e ilk müdahaleyi yapan Genel Cerrah Opr. Dr. Fikret Sancak, Belediye Başkanı'nın son sağlık durumu ile ilgili olarak bugün bir basın açıklaması yaptı.

Reklam
Reklam

Vücudunun çeşitli yerlerinden üç kurşun alan Yeşil'in, hastaneye getirildiğinde kalbinin durmuş olduğunu ve yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldüğünü belirten Ertekin, "Mustafa Yeşil, saat 18.45 gibi ameliyata alındı. Hastaneye getirildiğinde karın bölgesinden 3 kurşun almıştı. Kurşunlar 12 parmak bağırsağı ve pankreas başını parçalamıştı. Bu sebepten pankreas başını almak zorunda kaldık. Kalın bağırsak ve ince bağırsaktan ise yaklaşık 1'er metre aldık" dedi.

Prof. Dr. Cemalettin Ertekin, Yeşil'in sağ böbreğini parçalandığı için almak zorunda olduklarını ifade ederek, "Ana toplar damarlarda oluşan zedelenme tedavi edildi. Karaciğerlerde meydana gelen yaralanma da giderildi. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Yeşil, hayati tehlikeyi henüz atlatamadı. Ancak nabız ve tansiyonun normal değerlerde bulunduğunu söyleyebilirim. Bu tür ameliyatlarda ilk 2 gün durum normal seyrinde devam eder. 2 gün sonrası akciğerde arıza nüksedebileceğinden dolayı, hastanın 5 gün yoğun bakımda kalması gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, sabah AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hastaneye gelerek Mustafa Yeşil'i ziyaret ettiği ve sağlık durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.