Belediye başkanları Denizli’ye hayran kaldı

Denizli Belediyesi, 90 belediyeden başkan ve meclis üyelerinin yer aldığı Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Ekim...

Denizli Belediyesi, 90 belediyeden başkan ve meclis üyelerinin yer aldığı Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve eşleri, düzenlenen programın ardında Denizli Belediyesi’nin şehre kazandırdığı eserleri gezdi. Gezide, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bilim adamları, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ile çok sayıda başkan yardımcıları da yer aldı.
Heyet ilk olarak jeotermal kaynaklarıyla üretim yapan seraları gezdi. Ardından Zorlu Enerji’ye ait tesislerde jeotermalden enerji ve buz üretimi tesislerini incelendi. Umut Termal’de ise jeotermal sulardan sağlık sektöründeki uygulamalar değerlendirildi. Daha sonra ise Denizli Belediyesi’nin katı atık tesisleri, Adalet Parkı, üst yapı çalışmaları, İncilipınar Parkı, Köprülü Kavşaklar ve son olarak Laodikya Antik Kenti gezildi. Heyet, Denizli ve güzelliklerine hayran kaldı.
Denizli Belediye Başkanı Zolan, gezi sonrası değerlendirme yaptı. Denizli’nin jeotermal alanında Türkiye’nin önemli bir ili olduğunu ifade eden Zolan, "Toplantı, hem Denizli’nin hem de ülkemizin jeotermal alanında nerede olduğunu göstermesi ve neler yapılması konusunda çok faydalı oldu. Jeotermal uygulamaları yerinde görme ve değerlendirmeyle ilgili gezi düzenledik. Isınıma, elektrik üretimi ve kuru buz üretimiyle ilgili tesisleri gezdik. Ardından da sağlık ve konaklamayla ilgi uygulamaları yerinde gördük. Değişik alanda kullanıldığını ve örneklerini inceledik. Çoğaltılması genişletilmesi konusunda fikir birliğine vardık. Sonrasında ise Denizli Belediyesi’nin yaptığı projelerini yerinde gezdik." dedi.
Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Bahçeci de, Denizli’nin birliğe yabancı olmadığı her açıdan birliğe örnek gösterildiğini belirterek, "Denizli bize yabancı değil. 84 üyesi olan bir birliğimizin ana jeotermal çalışmaları görmek için geldik. Denizli jeotermal açıdan Türkiye’nin çok önemli bir şehridir. Hem örnek uygulamalarıyla görmek belediye başkanlarımız için çok iyi oldu. Hocalarımızda bilgi verdi. Sadece termal değil katı atık ve yeşil alan uygulamalarını gördük. Adalet Parkı çok güzel bir park olmuş. Laodikya’ya ve Denizli’ye hayran kaldık. Belediyenin böyle değerlere önem vermesi bizi umutlandırdı. Buradan son derece mutlu ayrılıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz