Belediye Başkanlarına Dere Yataklarına Ev Yaptırmayın Uyarısı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, belediye başkanlarını dere yataklarına ev yaptırmamaları konusunda uyardı.İl Koordinasyon Kurulu...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, belediye başkanlarını dere yataklarına ev yaptırmamaları konusunda uyardı.
İl Koordinasyon Kurulu 2013 Yılı Birinci Toplantısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Özel İdaresi'ndeki toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu 2013 yılı içerisindeki en önemli gelişmenin Akdeniz Oyunları'nın Mersin’de yapılacak olması olduğunu kaydetti. Akdeniz Oyunları ile bünyesinde dünya kenti kimliğini barındıran Mersin’in kültürlerin buluştuğu büyük bir kent olarak öne çıktığını ifade eden Güzeloğlu, “Akdeniz'in incisi Mersin, ülkemizin uluslararası alanda gerek stratejik gerekse ekonomik ilişkiler bağlamında önemli bir merkez. 20 milyar doların üzerindeki dış ticaret hacmi ile ülkemizin İstanbul'dan sonra en önemli dış ticaret kenti olan Mersin, rekabet edilebilirlikte Türkiye'nin en büyük yedinci kenti.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

1/100 binlik çevre düzeni planının hazırlanması çerçevesinde her ilçeye gidip konunun uzmanlarıyla Mersin'in 2023 yolculuğunda gelecek yönelimli bir bakış açısını ortaya koyacaklarını anlatan Güzeloğlu kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesinin hayata geçirildiğini anlatan Güzeloğlu şunları kaydetti:
“Enerjinin ucuza mal edilmesi noktasında yapılmasına karar verilen 25 milyar dolar değerindeki Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşa çalışmaları sürüyor. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşasına dönük kredi aşaması da sonuçlanmak üzere. Alaköprü Barajı'na biriken suyun denizin altından borularla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştırılmasını içeren proje Türkiye'ye örnek teşkil etmekte. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi'nin yol çalışması yüzde 40 oranında tamamlandı.”
Konuşmasında doğal afetlerin verdiği zararlardan da söz eden Güzeloğlu ilçe ve belde belediye başkanlarını dere yataklarına ev yapılmaması konusunda uyardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: