Belediye Başkanlarından Ramazan Kutlaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bir Ramazan ayını daha coşku ve sevinçle karşıladıklarını söyledi.Özcan,...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bir Ramazan ayını daha coşku ve sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Özcan, yaptığı açıklamada, bu yıl da Ramazan ayına kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Her Ramazan ayında olduğu gibi günlük hayatımızda teravih, sahur, oruç ve iftar gibi kelimeleri sıkça telaffuz edeceğiz. Bu ayı oruç ibadeti ile geçirecek olan vatandaşlarımıza Allah’tan kolaylık ve ibadetlerini kabul etmesini diliyorum” dedi.

Ramazan ayını sadece aç kalmak olarak değerlendirmenin yanlış olacağını kaydeden Özcan, “Bu ay aç ve susuzluğa belli bir zaman dilimi içinde tahammül göstererek Allah’ın nimetlerine şükretmenin yanı sıra, kötü söz ve davranışlardan arınma, yetim hakkına el uzatmama, yalan söylememe, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik ve beraberlik duygularının en üst noktaya çıktığı bir aydır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin halkının rahat ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Özcan, şöyle devam etti; "Ramazan ayı boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, MESKİ Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Otobüs İşletme Müdürlüğü, Otogar Müdürlüğü ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nde nöbetçi ekipler 24 saat görev başında olacaktır. Halkımızın Ramazan ayını rahat, huzurlu ve sorunsuz geçirmesi için tüm önlemleri aldık.”

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise açıklamasında, bu anlamlı günlerin, çatışma, kavga ve küskünlüklerin sona ererek barışa, özgürlüğe ve hayırlara vesile olmasını diledi. Ramazan ayının, kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörünün güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekişmesine büyük etkisi olan bir ay olduğunu dile getiren Türk, “Rahmet kapılarının açıldığı bu kutsal ayda, barışa, özgürlüğe ve kardeşliğe giden yolun üstündeki tüm engelleri hep birlikte kaldıralım. Ülke olarak çok hassas ve bir o kadar önemli bir süreçten geçiyoruz. Gün, çatışmacı ve kavgacı dili terk edip, barış dilini hakim kılmanın günüdür. Ramazan ayında bütün dualarımız ülkemizde ve dünyada kalıcı ve onurlu bir barışa adansın” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: