Belediye Başkanlarının Zafer Bayramı Kutlama Mesajları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Güzelbey...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güzelbey mesajında,“90. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı hazırlanışı uygulanışı ve sonuçlarıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti ve dünya tarihinde önemli bir yer tutar” dedi. Başkan Güzelbey, “Ulusumuz tüm kararlılığı ile girdiği kaderini tayin edecek bu savaşta, “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrine uyarak 9 Eylül’de İzmir’e girmiş ve ülkemizi paylaşmaya çalışan düşmana son darbeyi vurmuştur. Tarih boyunca çeşitli senaryolarla parçalanmaya, yok edilmeye çalışılan bir ulusun tekrar ayağa kalkışı işgalci güçlere tarih önünde tekrar hak ettiği dersi verişi adeta Afyon ovasında destanlaşmış, bu haykırış yeni kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direklerinden biri olmuştur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“90 yıl önce ülkemizi parçalamaya çalışanlar aldıkları cevapları bugün bile unutmayacaklardır” diyen Güzelbey, “Türk ulusu atamızın açtığı çağdaş uygarlık yolunda kararlı yürüyüşüne sonsuza dek devam edecektir. Türk genci damarlarındaki asil kandan aldığı güçle vatanının bütünlüğüne ve halkının özgürlüğüne kastedeceklere gereken cevabı verecektir. Bizlere düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek, geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır. Bugün ülkemizde birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik senaryolar tertiplenmekte. Vatandaşlarımız ve kurumlarımızla bu bütünlüğün bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu doğrultuda Atatürk ilke ve inkılâplarının korunması, Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadesini kullandı.

Güzelbey, “Bu düşüncelerle Yüce Önder Atatürk’ü, değerli silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarını saygıyla anıyor, silahlı kuvvetlerimizin ve halkımızın Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

TAHMAZOĞLU’NUN 30 AĞUSTOS AÇIKLAMASI

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,“30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha büyük bir bayram olarak kutlamanın heyecanı, coşkusu ve mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu açıklamasında: “Bu zafer, kahraman milletimizin yediden yetmişine, kadınından erkeğine, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesi olmuş ve tarihteki şerefli yerini almıştır. Bu duygularla, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Gaziantepli halkımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

BAŞKAN FADILOĞLUN’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’nıncı yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Bir milletin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği göstererek kazandığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, Türk Ulusunun sahip olduğu özgürlük ve bağımsızlık karakterini tüm dünyaya gösteren bir zafere dönüşmüştür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün savaş planı ve Türk ulusunun inancıyla birleşerek ortaya çıkan bu büyük zafer, uzun yıllar güç koşullar altında sürdürülen askeri mücadeleyi sona erdirerek ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınma mücadelesini de başlatmıştır. Bu zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğü tüm dünyaya duyurulmuş, halkın iradesinin egemen olacağı yeni bir devlet kurma anlayışı da güçlenmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan, birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaları hedefine ulaştıran 30 Ağustos Zaferi de, Türk Milleti’nin fedakârlığının, kararlılığının ve vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesidir. Milletimize büyük bir zafer kazandıran, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere, vatanı uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyor. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’nıncı yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: