Belediye, bilgi evi öğrencilerine bilgisayar ve para ödülü verecek

Afyonkarahisar Belediyesi, SBS ve LYS'de il genelinde ilk 300'e giren bilgi evi öğrencilerine dizüstü bilgisayar...

Afyonkarahisar Belediyesi, SBS ve LYS'de il genelinde ilk 300'e giren bilgi evi öğrencilerine dizüstü bilgisayar ile 750 TL para ödülü verecek.

Afyonkarahisar Belediyesi, çeşitli mahallelerde hayata geçirdiği ‘Bilgi Evleri Projesi’ ile ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya devam ediyor. Şu ana kadar 7 bilgi evi açan belediye, öğrencilere ücretsiz modern tekniklerle geleceğe hazırlanmaların kapılarını açıyor.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler için başlattıkları bilgi evlerinin sayısının hızla arttığını söyledi. Bilgi Evleri Projesi'nin ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği getirdiğine dikkat çeken Çoban, şimdiye kadar 7 bilgi evini hayata geçirdiklerini, sekizinci ve son bilgi evini Kanlıca Mahallesi'ne yapacaklarını kaydetti. Çoban, bilgi evlerinde dershaneye gitmeye gücü yetmeyen, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına çağın getirdiği teknolojik imkanlardan faydalanarak geleceğe hazırlanma imkanı sunduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Bilgi evlerinde eğitim alan öğrencilerin, başarıya teşvik edilmesi için yeni bir uygulama başlattıklarını ifade eden Çoban, belediye meclisinde aldıkları kararla birlikte SBS ya da LYS'de il genelinde ilk 300'e girme başarısını gösteren bilgi evi öğrencilerine, bundan sonra dizüstü bilgisayar ile birlikte 750 lira para ödülü verileceğini anlattı.

Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği (ÜMİTGÖNDER) Eğitim Danışmanı Hali Uslu da Afyonkarahisar Belediyesi'yle işbirliği halinde projeler yürüttüklerini belirterek, açtıkları bilgi evleri ve eğitim merkezleri ile ilköğretim öğrencilerine ders takviye ve SBS kursları verdiklerini söyledi. Uslu, "Merkezde ve beldelerde açtığımız bilgi evlerinde maddi durumu iyi olmayan, dershanelere devam etme imkanı olmayan öğrencilerimize çeşitli kurslar veriyoruz. Bunun sonucunda geçen yıl 250 öğrenciden 165'i Anadolu liselerine ve sağlık meslek liselerine yerleştirildi." dedi. Uslu, bilgi evlerinden yaklaşık 2 binin üzerinde öğrencinin faydalandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: