Belediye çalışanları saldırıya tepki gösterdi

Batman Belediyesi çalışanları, belediyeye ve BDP il binasına pompalı tüfekle ateş açılmasına tepki gösterdi. Çalışanlar...

Batman Belediyesi çalışanları, belediyeye ve BDP il binasına pompalı tüfekle ateş açılmasına tepki gösterdi. Çalışanlar ayrıca önceki gün KCK operasyonu kapsamında Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ile BDP İl Başkanı Selim Aratemur’un gözaltına alınmasını da protesto etti.
Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Tuğyıldız, Gülistan Akel, Hamza Ayiş ile belediye çalışanları katıldı. Basın açıklamasını okuyan Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız, saldırı sırasında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin de binada bulunduğunu belirterek, saldırının organize bir saldırı olduğunu ileri sürdü. İki gün önce Başkan Vekili Serhat Temel ve onlarca kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Tuğyıldız, böyle bir zamanda gerçekleşen bu saldırının bilinmedik hiçbir yanının olmadığını söyledi.
Olayın tanıdık, bildik bir hikaye olduğuna vurgu yapan Tuğyıldız, şöyle konuştu: “Olay organizedir. Saldırı sonrasında saldırganlar ne hikmetse boş kovanlarını özenle toplamış, aynı serinkanlılıkla kaçmışlardır. Saldırı üç kişi tarafından gerçekleştirilmiş, ama sadece A.Ü. ve F.Ç. adlı kişiler gözaltına alınmıştır. Bu saldırılar kentte gerginliğin had safhada olduğu bir dönemde ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin de belediyede bulunduğu bir ana getirilerek, hedefin aslında demokratik muhalefet olduğunu göstermektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz