Belediye Ekipleri Camiler Temizleyip Gül Suyu Döküyor

Balıkesir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca şehir merkezindeki tüm camilerde ayrıntılı bir temizlik faaliyetine başladı. Temizlik...

Balıkesir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca şehir merkezindeki tüm camilerde ayrıntılı bir temizlik faaliyetine başladı. Temizlik kapsamında halı, kapı, pencere ve avizeler temizleniyor.

Ramazan ayında vatandaşların ibadetlerini temiz ortamlarda yapabilmesi amacıyla tarihi Zağnos Paşa Camii’nden başlatılan temizlik faaliyeti kapsamında, camilerin halıları başta olmak üzere, kapı, pencere ve avizeler temizleniyor. Ayrıca camilerin avluları ve dış mekanları derinlemesine temizleniyor. Halılar, önceki temizliklerden farklı olarak kuru köpük jeneratör sistemi ile temizleniyor. Bu sistem ile temizlenen halılar, kuruması beklenmeden kullanıma hazır hale geliyor. Temizlenen camilerin içleri son olarak, gül suyu ile yıkanıyor. Yol yıkama, buharlı yıkama, arazöz, kaldırım süpürme makinesi gibi çeşitli araç ve ekipmanların kullanıldığı dış temizliklerle camilerin temizliği tamamlanmış oluyor.

Reklam
Reklam

İlk olarak Zağnos Paşa Cami’nden başlayan ve 20’si cami içinde 25’i de dışında olmak üzere toplam 45 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen temizlik faaliyetleri başta çarşı merkezindekiler olmak üzere tüm camilerde yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz