Belediye Fabrika Kurdu, Özel Parkeler Sit Alanında Kullanılacak

Afyonkarahisar Belediyesi, kurduğu dekoratif parke ve bordür fabrikasında ürettiği malzemelerle sit alanı içinde bulunan 17...

Afyonkarahisar Belediyesi, kurduğu dekoratif parke ve bordür fabrikasında ürettiği malzemelerle sit alanı içinde bulunan 17 mahallenin yol ve kaldırımlarını yapacak.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, YÜNTAŞ tarafından kurulan doğaltaş mermer fabrikası ile dekoratif parke ve bordür fabrikasında incelemelerde bulundu.

Her iki fabrikada da devam eden üretim çalışmaları hakkında bilgi alan Çoban, doğaltaş fabrikasında kesilerek ebatlanan bazalt taşlarının sit alanı içinde kalan 17 mahallenin yol ve kaldırımlarında kullanılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Çoban, “Dekoratif parke ve bordür fabrikasında çeşitli renk ve desenlerde, yüksek beton kalitesinde parke üretimi yapılıyor. Su emme oranı hemen hemen sıfır olan bu parkelerin üretimini yapan Türkiye'de çok az belediyeden birisiyiz. Bu sayede Afyonkarahisar sokaklarında bir estetik ve güzellik de kazandırmış oluyoruz.” dedi. Çoban, parkelerin üretimini yaparak dışarıya para vermediklerini, işleri ekonomik olarak daha avantajlı bir şekilde çözmüş olduklarını kaydetti.

Başkan Çoban, özel desenli ve yüksek kaliteli parkelerin ilk örneklerini 2’nci Dumlupınar Caddesi'nde kullandıklarını anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz