Belediye Garajı Törenle Hizmete Girdi

Mardin Belediyesi’nin yedi ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladığı fiziki hizmet tesis alanı, törenle...

Mardin Belediyesi’nin yedi ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladığı fiziki hizmet tesis alanı, törenle hizmete girdi. Kurban kesilerek gerçekleştirilen açılış töreni öncesinde belediye işçileri halay çekti.

13 Mart Mahallesi’nde 21 bin metrekare alana kurulan tesisin açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekim Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, Emniyet Müdürü Derviş Kara, DİKA Genel Sekreteri Dr.Tabip Gülbay, Mardin Metropoliti Saliba Özmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Törenin açılış konuşmasını yapan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 3 yılda 13’üncü tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden şu ana kadar Mardin’in ana sorunlarını çözecek yatırımlara imza attık. Mezbahane binası, hayvan barınağı, basketbol sahası ve parklardan sonra bugün de 13. tesisimizin açılışını gerçekleştirmiş olduk. Tesisimizde 6 depo, bir fabrika binası, bir araç bakım ve onarım binası ile 200 araçlık park alanı bulunmaktadır. Bayındırlık birim fiyatlarına göre 4,5 milyona mal olması gereken tesisleri kendi araçlarımızı, mimarımızı, mühendisimizi kullanarak 900 bin liraya mal ettik. Eski garaj alanında içinde nikah salonu olan park yapacağız. Bütün bu hizmetleri çekemeyen bazı kesimler acımasızca ve ahlaksızca dedikodumuzu yapıyor. Ama biz bu dedikodulara takılmıyoruz sadece hizmet üretiyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı'na, Büyükşehir Belediye Başkanı şeklinde hitap eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mardin’in 2014 seçimlerine büyükşehir olarak gireceğini söyledi. Bozdağ, "Mardin büyükşehir belediyemizin, büyükşehir diyorum, çünkü artık görünen köy yakınımızda, kılavuz istemeyecek bir hale geldi. İnşallah TBMM tatile girene kadarki süreç içerisinde yetişmesi halinde Mardin’imizi de büyükşehirler arasına katan yasa tasarısını TBMM'de görüşerek kanunlaştırmayı planlıyoruz. O yüzden bu sürece katkısı olan Mardinlilere ve onların temsilcisi şehrin belediye başkanına şimdiden büyükşehir belediye başkanı diyelim ki alışsın, inşallah büyükşehir belediye başkanı sıfatıyla da Mardin'de yine bir AK Partili belediyeyi selamlama imkanımız olacaktır. Bütün Mardinlilerin duası ve desteğiyle belediyemizin güzel bir hizmetinin açılışında beraberiz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve beraberindekiler tesislerin açılışını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: